Andreea Ciucă, Asociația Magistraților: "Nu terminăm să ne mirăm de gravitatea din acel protocol”
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 01 apr 2018, 14:31
WhatsApp
Andreea Ciucă, şefa Asociației Magistraților din România, a declarat   la Antena 3  că protocolul Parchet - SRI este extrem de grav pentru independența justiției.

Astfel, magistratul a susţinut în emisiunea "Descoperiţi", a Andeei Sava, că: "Dacă în astfel de chesiuni nu-i nimic în neregulă și să-i dăm să meargă înainte unei astfel de situații, atunci în aceeași măsură înseamnă că trebuie să ștergem ideea de magistrat în Constituție, de atribuțile și atributele esențiale ale acestuia, adică independența, adică supunerea lui numai legii, independenţa în luarea măsurilor și dispunerea soluțiilor, legalitatea, imparțialitatea și să facem așa după cum credem noi de cuviință protocoale cu cine s-o ivi, urmăriri penale după cum credem că se poate sau nu se poate, raportări pe ici pe colo, şi mai departe să zicem că trăim într-un stat de drept, că respectăm democraţia, separaţia puterilor și mai ales independența justiției. Tot ceea ce vedem scris în acel protocol se rezumă la concluzia cu care am început." a intervenit Andreea Ciucă.

"Pur şi simplu nu terminăm să ne mirăm de ceea ce putem citi, şi de gravitatea a ceea ce găsim în acest protocol. Oricine ar vrea să-l îndulcească sau oricine ar vrea să spună că aceasta este o chestiune obişnuită şi normală, înseamnă că ori nu are proprietatea acelor cuvinte ori nu-l interesează de statul de drept ori că pur şi simplu este de acord cu nişte abuzuri prin raport la dispoziţiile legii care nu trebuiau să se întâmple", a declarat magistratul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?