Andreea Bălan, atac la părinții care-și îndrumă copiii la Next Star și Vocea Kids. “Ăștia sunt proști”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Revoltată de atitudinea unor părinți, care-și îndrumă copiii la concursurile de talente și îi laudă fără un motiv real, Andreea Bălan a transmis un mesaj dur. 

"M-am uitat la Vocea Kids și la Next Star și lucrul comun pe care îl au aceste emisiuni sunt părinții care își laudă aberant copiii, chiar dacă ei nu trec mai departe sau nu întorc scaunele - "Lasă puiule, tu ai fost cel mai bun, ăștia sunt proști că nu te-au ales", iar copilul habar nu are care e realitatea și are șoc emoțional pentru că e respins.

Cred că unor părinți le lipsește luciditatea și vor cu orice preț ca copilul să le rezolve frustrările neîmplinite. Nu îți aduci copilul la un astfel de concurs fără să te gândești că există posibilitatea să fie respins. Locurile sunt limitate și sunt aleși cei mai buni.
Un copil care este lăudat pe nemerit va crește leneș, fără ambiție, crezând că totul i se cuvine și atunci când viața îi va arată că de fapt nu e chiar așa bun, imaginea de sine va fi zdruncinată și va cădea în depresie.

Nu îi spune copilului că e perfect, că nimeni nu e perfect și el trebuie să învețe de mic să se iubească așa cum e, nu să caute perfecțiunea din mintea părinților. Dacă îi spui copilului realitatea și investești timp să explorați împreună ce îi place și îi ghidezi pașii spre o activitate la care chiar este bun (nu neapărat muzică), atunci acel copil va deveni un adult care chiar va excela într-un anumit domeniu.

Eu nu am fost nici pe departe lăudată în copilărie, ba chiar criticată (nici așa nu e bine) și de aceea am avut o ambiție iesită din comun să realizez lucuri. Dacă aș fi crezut despre mine că sunt mega talentată, m-aș fi blazat și nu aș fi muncit mult că devin mai bună și să am realizările și situația de azi.

Totodată (am mai spus lucrul asta), de ce toți copiii la aceste concursuri spun "Vreau să fiu vedetă"?! Pentru că (din nou) asta își doresc părinții din ego și frustrare. NU ăsta este scopul! Ci trebuie să oferi publicului (Universului) talentul tău și, dacă ești bun, vei fi răsplătit cu celebritate și bani implicit. Nu mai alergați după himere cu o imagine a realității distorsionată, că nu așa se face performanță", a scris artista pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel