Data publicării:

Andi Cristea, parlamentar PSD: Aderarea la OCDE nu e doar o recunoaștere a performanței economice a țării noastre, ci și o oportunitate pentru toți românii

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
Andi Cristea, parlamentar PSD, vicepreședinte al Grupului Socialiștilor, Democraților și Verzilor din Consiliul Europei, a avut o discuție cu Mathias Cormann, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

„Astăzi am avut onoarea de a-l întâlni pe Mathias Cormann, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), la Palatul Parlamentului.

2. -imagine fara descriere- (andi-cristea-ocde_65340400.jpg)

Am discutat despre parcursul României spre aderarea la OCDE, subliniind progresele remarcabile evidențiate în Studiul Economic al României pentru anul 2024.

https://www.oecd-ilibrary.org/economics/oecd-economic-surveys-romania_19990685?fbclid=IwAR11FjLREAvO9DUliLYtrrNT2pgEIjOh88j9wxqR-zZ8MNrgYxKW_P6aD6w 

Acest studiu, care oferă o analiză detaliată a economiei noastre, împreună cu recomandări valoroase, marchează un pas important pe drumul nostru către aderare. 70% din producția și comerțul global și 90% din toate investițiile străine directe provin din - și merg către - statele OCDE.

3. -imagine fara descriere- (andi-cristea_82544700.jpg)

Aderarea la OCDE nu este doar o recunoaștere a stabilității și performanței economice a României, ci și o oportunitate de a ne asigura că beneficiile creșterii sunt împărtășite în mod echitabil de toți românii. Este un angajament către un viitor mai prosper și sustenabil pentru țara noastră”, a spus Andi Cristea, parlamentar PSD.

Mathias Cormann: Economia României ar putea înregistra o creştere de 3,1%

Economia României ar putea înregistra o creştere de 3,1% anul acesta şi de 3,3% anul viitor, a declarat, marţi, la Palatul Victoria, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann.

"Recent, economia României a fost pusă în dificultate de niveluri semnificative de inflaţie, de criza energetică. Războiul pornit de Rusia în Ucraina a contribuit la tulburarea lanţurilor de aprovizionare, la dificultăţi în ceea ce priveşte politicile fiscale. Inflaţia în 2022 a ajuns la un vârf de 16,8%. Inflaţia încă este foarte mare, inclusiv în domeniul serviciilor, şi vedem şi creşteri ale costului forţei de muncă. Monitorizarea politicilor va trebui să rămână restrictivă pentru ca inflaţia să revină la ţintele dorite. În urma politicilor impuse de Banca Naţională a României, inflaţia a fost ţinută la un nivel acceptabil pentru a evita o povară prea mare pe activităţile economice. Ne aşteptăm la o creştere a PIB de 3,1% anul acesta şi de 3,3% în 2025. Ne aşteptăm la îmbunătăţiri ale pieţei exporturilor, aceste îmbunătăţiri având, de asemenea, rezultate bune şi asupra României", a explicat Cormann, la evenimentul de lansare al celui de-al doilea Studiu Economic consecutiv pentru România, realizat de OCDE.

VEZI ȘI: România poate deveni lider regional privind inteligența artificială și metaverse. Andi Cristea (PSD): Am testat cel mai nou model de cască de realitate augmentată dezvoltat de Meta - Quest 3: 

https://www.dcnews.ro/romania-poate-deveni-lider-regional-privind-inteligenta-artificiala-si-metaverse-andi-cristea-psd-am-testat-cel-mai-nou-model-de-casca-de-realitate-augmentata-dezvoltat-de-meta-quest-3_941581.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel