Anders Behring Breivik, filmat înainte de atacurile în care a ucis 77 de oameni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Anders Breivik
Anders Breivik

Anders Breivik, care a comis atacurile soldate cu moartea a 77 de oameni în Oslo şi pe insula Utoeya, a fost surprins de camerele de supraveghere de pe stradă înaintea exploziei de la sediul Guvernului.

Breivik apare într-o captură din filmare îmbrăcat în uniformă de poliţist şi având o armă în mână. Criminalul din Oslo a fost surprins în imagine în timp ce se îndepărta de o maşină, după ce plasase o bombă la sediul Guvernului norvegian, informează bbc.co.uk.

Imaginea, care a apărut pe site-ul norvegian ABC Nyheter, l-a surprins pe Breivik cu şase minute înainte ca bomba de la sediul Guvernului să explodeze. Poliţia a confirmat că imaginea este autentică.

Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că este autorul atentatului cu bombă împotriva sediului Guvernului norvegian din Oslo, apoi al atacului împtoriva unei reuniuni a tinerilor pe insula Utoeya, situată la circa 40 de kilometri nord-vest de capitală, două atacuri soldate cu 77 de morţi în total.

Prezentându-se drept un cruciat al războiului împotriva "invaziei musulmane" şi multiculturalismului în Europa, el afirmă că a acţionat singur, evocând existenţa altor celule în Norvegia şi în străinătate.

Anchetatorii norvegieni sunt derutaţi de personalitatea "malefică" a lui Anders Behring Breivik, care a mărturisit masacrul, dar care trăieşte în lumea sa proprie, potrivit unui interviu acordat de directoarea serviciului de informaţii norvegian.

Potrivit avocatului său, Breivik crede că masacrul a fost necesar pentru salvarea Norvegiei şi Europei de imigraţia musulmană. Avocatul susţine că probabil clientul său este nebun.

Citeşte şi:

Manifestul ucigaşului din Norvegia: Război civil european şi interzicerea musulmanilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel