Anchetă pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamț, după incendiul din noiembrie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Parchetul General a cerut Ministerului Sănătății să trimită Corpul de Control la spitalul din Piatra Neamț.

Parchetul General a cerut Ministerului Sănătății să trimită Corpul de Control la spitalul din Piatra Neamț, în cazul incendiului din luna noiembrie a anului trecut în care și-au pierdut viața mai mulți pacienți Covid, potrivit surselor RealitateaPlus.

Ar urma să fie verificată organizarea activității în secția ATI, acolo unde a izbucnit incendiul, dar și respectarea protocoalelor medicale. Perioada vizată este 2018-2020. Controlul este efectuat de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, Colegiului Medicilor, Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și ai Direcției de Sănătate Publică.

Amintim că în luna noiembrie a anului trecut un incendiu devastator a izbucnit în secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamț. 10 pacienți COVID au murit atunci. Medicul Cătălin-Ioan Denciu a fost cel care a încercat să îi evacueze pe pacienți, dar a suferit arsuri pe 80% din corp. El a fost transferat la un spital din Belgia. Recent el a fost detubat și pare că se simte mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel