Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Galați. Pacientă, LEGATĂ de pat
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
A fost declanşată o anchetă internă la Spitalul Județean de Urgență Galați, după ce rudele unei femei de 78 ani internată pe secţia Medicală 2 au reclamat faptul că bătrâna a fost legată cu pijamalele de pat ca să nu deranjeze cadrele medicale. 

Bătrâna era internată după un accident cerebral, iar rudele acesteia au spus că într-o noapte a suferit o criză şi a fost legată de pat de către cadrele medicale, pe motiv că femeia ar fi devenit agresivă şi nu au mai putut să o liniştească. 

"Joi a fost internată în spital în urma unui accident vascular, apoi sâmbătă noaptea a avut un episod de tulburare, agitaţie, doamnele asistente nu au luat nicio măsură, nu au anunţat familia. Nu ne-au spus nimic. Duminică, când am venit la vizită, de Paşte, am găsit-o foarte agitată, delira. Ne-au spus că nu există medic de gardă ca să vină să îi administreze un calmant, un sedativ. Duminică seara, după ora 5, când am plecat noi, ea nu a mai răspuns la telefon. Am intrat în panică şi ne-am întors la spital. Acolo am găsit-o într-o stare jalnică. Era legată de pat, răstignită, parcă era pe cruce. Era legată cu pijamale de mâini şi picioare. Avea cinci noduri, avea încheieturile umflate. De ce s-au purtat aşa? Cu pijamale să o lege?! Era groaznică situaţia. Plângea, se văita. Am vorbit cu asistentele, dar au chemat paza deoarece au spus că suntem noi recalcitranţi. Până la urmă au chemat un medic de la UPU şi i s-au administrat calmante. Bătrânica s-a liniştit, este mult mai bine acum. E lucidă, ne cunoaşte, vorbeşte cu noi. Au spus că au legat-o de pat pentru că era agitată, ieşea din salon. Asistentele ne-au spus că le-a bătut bătrânica, dar ea ne-a spus că s-a speriat, că au trântit-o jos la pământ, au dat în ea asistentele. Am făcut o plângere la Consiliul Judeţului, dar acum facem plângere şi la spital. Nu vrem să mai păţească nimeni ce a păţit ea", a declarat miercuri Geanina Zărnescu, nepoata bătrânei. 

De teamă să nu mai fie legată, rudele au stat cu rândul lângă patul bătrânei. 

Cadrele medicale susţin că femeia a fost legată pentru propria ei protecţie. 

Medicii spun că după plecarea rudelor, pacienta a devenit agitată și amenința că se aruncă pe fereastră.

”Tot conflictul a fost întreţinut de familie, care nu a înţeles că în situaţia dată nu aveam altă posibilitate de a asigura protecţia pacientei şi a celorlalte paciente în salon. S-au folosit pijamale deoarece materialul este mai moale decât curelele de contenţie, pentru a nu produce leziuni pacientei şi pentru că măsura era luată pe un timp scurt, până la sosirea medicului", a precizat dr. Tudor Roşca de la Spitalul de Urgenţă Galaţi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel