ANCHETĂ la blocul din Timișoara, evacuat în urma deratizării. Au fost depistate substanțe PERICULOASE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ministerul Sănătății a ordonat o anchetă la blocul din Timișoara care a fost evacuat în urma deratizării.

70 de persoane au fost evacuate marți seara după ce la parterul unui bloc din Timișoara a fost făcută deratizare. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dispus trimiterea Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a face o anchetă la blocul cu 10 etaje unde a apărut mirosul înțepător, transmite Mediafax.

Au fost depistate substanțe periculoase

Echipajul CBRN al ISU Timiş a detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial de la parterului blocului, relatează Agerpres.

"În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare, se lucrează pentru ventilarea spaţiilor, urmând a se efectua alte măsurători. Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria Municipiului Timişoara şi ISU Timiş", a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Ce se va întâmpla cu persoanele evacuate

Pe de altă parte, primarul Dominic Fritz a anunţat, de la Bucureşti, că autorităţile locale sunt pregătite să acorde ajutor pentru cazarea familiilor evacuate.

"În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Şagului, am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat şi reprezentanţii Prefecturii Timiş şi suntem pregătiţi să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriţei. Eu mă întorc mâine dimineaţa de la Bucureşti, viceprimarul Ruben Laţcău şi coordonatorul pentru situaţii de urgenţă al Primăriei Timişoara sunt la faţa locului şi ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte.", a anunţat primarul Dominic Fritz.

70 de persoane, printre care 12 copii, au fost evacuate dintr-un bloc din Timișoara după o acțiune de deratizare. Oamenii au simțit mirosul puternic și au sunat la 112. Ei au reclamat că în cursul serii s-a efectuat o activitate de dezinsecție la parterul blocului, în spațiul unei societăți comerciale.

VEZI ȘI: 70 de persoane, printre care 12 copii, evacuate în urma deratizării unui bloc din Timișoara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel