Anchetă Caracal. Colonel Banu, șef Omoruri: Dincă, amnezie postinfracțională. O să mai găsim resturi osoase
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 17 aug 2019, 00:18
WhatsApp
Colonel (r) Andrei Banu, fost şef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, a vorbit despre cazul Caracal și profilul lui Gheorghe Dincă. 

Andrei Banu, polițist de investigații criminale, a vorbit în direct la România TV despre ancheta amplă de la Caracal, dar a făcut și profilul de suspect criminal al lui Gheorghe Dincă. 

”În acest caz este vorba despre un caz tipic de criminal în serie care a acționat în mod sigur după un anumit mod de operare. Acostarea fetelor, transportul cu mașina până acasă, omorâre. La intervale de timp, a căutat să scape de aceste victime prin aceste manopere de ardere prin carbonizare, ardere incompletă, urmată de dezmembrări, după mine o chestie foarte dureroasă și împrăștierea oaselor. Care au rămas au rămas, pe altele le-a dus în altă parte. (...) Gheorghe Dincă este la nivelul ăsta de tip de inteligență primară, o conduită morală, psihică, la el când vă uitați, e închis, foarte greu de pătruns. (...) 

De ce sunt rezultatele ADN importante

Acest femur care a fost găsit în pădure este aur, foarte important. Mai repede de luni nu cred că o să apară analizele ADN. E o muncă enormă și la o această presiune medicul legist nu are voie să greșească. Medicul legist stabilește natura și cauza morții.

De ce nu vor sa fie prinși suspecții? Ce înseamnă pentru ei aceste crime?

La el, momentul fatal pentru fată a fost telefonul dat, atunci când a omorât-o. Acest mecanism de omorâre a fost și la celălalt caz. Îmi păstrez părerea de 99% că cealaltă fată e Luiza. Admit totuși, cu foarte mică probabilitate, să nu fie, dar dacă nu e, înseamnă că avem a treia victimă. E dureros ce vă spun, dar așa simt eu că e totuși și fetițele astea se uită de sus să vadă ce facem. El putea șă-și domine fetițele, să facă tot ce vrea cu ele în perioada în care au fost acolo și să aibă timp să-și ascundă urmele. El a intrat în panică și văzând resturi mai mari a început să le împrăștie și să le ducă. Nu putea să se ardă tot, în întregime și părerea mea, și nu cred că greșesc, e că o să mai găsim resturi osoase.

Amnezie postinfracțională

Înseamnă acea stare după ce comiți infracțiunea. Să intri în panică, să ascunză cadavrele și intervin perioade de uitare și intervine acel fenomen de eternă reîntoarcere. În amnezia lui postinfracțională, criminalul de multe ori vine la locul faptei ca să retrăiască acele activități.

El a mers, ca orice criminal, pe ideea că nu le cunoaște. În a doua etapă a mers pe faptul că tot ce a fost acolo a fost, după cum a și recunoscut, raport sexual, le-a omorât cu pumnul. Mentalul lui a fost că dacă le-a carbonizat și nu se găsesc cadavre, nu va fi pedepsit niciodată, o mare eroare. Apoi a încercat să scape de toate oasele, văzând că nu sunt toate calcinate.

Dispariții suspecte în România

Sunt vreo 200 de dispariții suspecte, adică sunt cu suspiciunea de omor. Eu am avut zeci de dispariții cercetate și la orice dispariție trebuie să dai maxim ce i s-ar putea întâmpla persoanei dispărute. Și în cazul disparițiilor voluntare vorbim de o dispariție suspectă. Unde a dispărut, când, de ce nu mai dă niciun semnal, etc. Și aici iar este o activitate postinfracțională a unui autor în asemenea situații de indentificarea de posibilități că victima ar mai trăi. O scrisoare, un martor, etc”, a precizat Andrei Banu, în direct la România TV. 

Mai multe persoane ce au fost pregătite de Andrei Banu, de la București, sunt în prezent anchetatori la Caracal. 

VEZI ȘI: Noile rezultate ADN. Ale cui sunt osemintele găsite în pădure. Anunțul INML

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?