Anchetă BBC. Copii români trimiși la prostituție în Marea Britanie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Captură video BBC
Sursă foto: Captură video BBC
O anchetă a BBC a descoperit legăturile traficului de persoane care unesc România și Marea Britanie. 

Traficul de persoane din România iese din nou în evidență în urma unei anchete a jurnaliștilor BBC. Jurnaliștii care au demarat ancheta au constatat faptul că minori chiar și de 10 ani sunt pregătiți în România, pentru a fi traficați în Marea Britanie. Odată ce ajung adolescenți, sunt ținuți captivi și exploatați. 

Victimele nu recunosc faptul că sunt traficate

În timp ce poliția se luptă să oprească acest comerț brutal, corespondentul BBC Jean Mackenzie a petrecut doi ani călătorind între România și Marea Britanie. Ea a descoperit de ce această industrie este înfloritoare, pe măsură ce le-a întâlnit pe fetele care sunt cumpărate și vândute.

Într-un caz particular, o descindere a poliției din Birmingham a găsit patru fete, toate românce, îmbrăcate doar cu lenjeria intimă. Casa în care au fost descoperite a fost folosită pe post de bordel, iar autoritățile suspectează faptul că acestea au fost aduse cu forța și folosite în moduri greu de imaginat pentru foloase necuvenite. Cele patru au fost puse în custodia statului, pentru a fi protejate, însă niciuna nu recunoaște faptul că sunt traficate. Din cauza faptului că prostituția este legală în Marea Britanie, polițiștii nu au de ales și sunt nevoiți să le lase pe cele patru să plece. Cazul, deși unul individual, este tras la indigo cu multe altele de pe teritoriul britanic. 

Metoda lover boy încă funcționează

Printre metodele prin care tinerele fete sunt ademenite de proxeneți, cel mai adesea se numără metoda lover boy. 

”Metoda lover boy este cea mai oribilă metodă de recrutare. Sunt așa-ziși recrutori în curțile școlilor, le vorbesc fetelor, le spun că le iubesc, că sunt frumoase, că sunt deștepte, iar ele vor să îl creadă, este ușor să îi crezi. Sunt spălate pe creier, sunt programate. Am o fată de 13 ani aici care încearcă cu disperare să se întoarcă la iubitul ei de 52 de ani. Când fuge, spune poliției că vrea să meargă la iubitul ei de 52 de ani pentru că îl iubește”, i-a mărturisit Iana Matei, proprietara unui adăpost pentru victimele traficului de persoane, jurnalistei BBC. 

În 2020, 429 de victime ale traficului de persoane au fost identificate în România. Jumătate dintre acestea erau minori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel