Data publicării:

Anca Dragu intervine în SCANDALUL semnăturilor pentru moțiunea de cenzură

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook Anca Dragu
Facebook Anca Dragu

Anca Dragu a făcut declarații luni dimineață, înainte ca Birourile Permanente ale celor două Camere să se reunească pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, după ce la precedentele două şedinţe nu a existat cvorum.

„Trebuie să punem în practică procedura privind moțiunea de cenzură. Este un drept constituțional. Aici nu ne jucăm, nu e vorba de mofturi, că cineva are chef sau nu are chef să convoace Biroul Permanent sau să participe”, a spus Anca Dragu, luni dimineață, la Antena 3. 

Luni, la ora 12.00, este convocată ședința Birourilor Permanente reunite. Este vorba despre forurile care asigură conducerea Parlamentului și prin care va trebui să se stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS - AUR. Potrivit Antena 3, cu doar câteva ore înainte de începerea acestei ședințe, PNL va cere o anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură. „Nu avem nicio problemă cu aceste semnături. Sunt legale!”, a spus Anca Dragu. 

„Eu sper ca parlamentarii să revină la sentimente mai normale și să avem cvorum și să stabilim un calendar pentru dezbaterea și votul acestei moțiuni”, a subliniat Anca Dragu. 

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat vineri seară că tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură, despre care a afirmat că este calea parlamentară pentru ca în cel mai scurt timp să avem un nou premier şi coaliţia să meargă mai departe.  

Conform Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel