Anca Baculea, demisă de la ANT. Radu Zamfir, supraviețuitorul accidentului din Apuseni, noul director
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
radu_zamfir2_99017500
radu_zamfir2_99017500
Anca Baculea a fost destituită de către ministrul Sorina Pintea, de la conducerea Agenției Naționale de Transplant.

„Dr Radu Zamfir este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant. Incepand cu data de 05.03.2019, dr Radu Zamfir, medic primar chirurgie generala si cercetator stiintific a fost numit prin Ordin al ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, in functia de director executiv la Agentia Nationala de Transplant (ANT)”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Anca Baculea a fost acuzată în urma unei anchete jurnalistice că sustrăgea bani în interes propriu din programul de transplant.

Prin decizia ministrului Sorina Pintea, aceasta a fost înlocuită cu doctorul Radu Zamfir.

„Radu Zamfir, este doctor in medicina, atestat in chirurgie hepato-bilio-pancreatica si chirurgie oncologica si detine o diploma europeana de transplant pentru prelevare multiorgan. Dr.Radu Zamfir a fost formator in cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, recum "Educatia medicilor in domeniul translantulu" si "Dezvoltarea competentelor in transplant". De-a lungul carierei sale dedicate activitatii de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distinctii, printre care si o Diploma de excelenta pentru contributia deosebita si implicarea in dezvoltarea activitatii de transplant hepatic in Romania”, mai precizează comunicatul ministerului.

Medicul Radu Zamfir este supraviețuitorul accidentului aviatic din 2014, din Munții Apuseni, în care și-au pierdut viața studenta Aura Ion și pilotul Adrian Iovan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel