Anastase: Am discutat în coaliţie despre criza mondială şi despre faptul că trebuie să fim precauţi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
roberta
roberta

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, că în coaliţie s-a discutat, luni dimineaţă, despre criza mondială şi despre necesitatea menţinerii procesului de reducere a deficitului.

„Am discutat în coaliţie despre criza mondială şi despre faptul că trebuie să fim precauţi şi să luăm deciziile corecte. Am discutat să menţinem procesul de reducere a deficitului, iar banii să meargă către investiţii, pentru că asta înseamnă crearea de locuri de muncă şi creştere economică“, a precizat Roberta Anastase, preşedinte al Camerei Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii coaliţiei majoritare s-au întrunit, luni dimineaţă, în şedinţa săptămânală.

S&P a redus vineri seară pentru prima dată ratingul AAA al SUA la AA+, din cauza deficitului bugetar şi datoriei publice ridicate, dar şi pe fondul instabilităţii de pe scena politică de la Washington.

Bursele europene au deschis luni în coborâre, după ce agenţia Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul de top triplu-A al Statelor Unite la AA+.

Liderii G7 au anunţat că sunt pregătiţi să ia măsuri coordonate "pentru a asigura stabilitatea şi lichiditatea pieţelor financiare", iar Banca Centrală Europeană a sugerat că este pregătită să înceapă să cumpere obligaţiuni de stat italiene şi spaniole de pe piaţa secundară, pentru a combate efectul de contagiune al crizei datoriilor de stat.

Citeşte şi:

Bursele din Asia au scăzut puternic luni, cu până la 5%, după retrogradarea ratingului SUA. Liderii G7 și BCE promit măsuri pentru stabilizarea piețelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel