Ananas pe pizza: Cum a început totul, în 1962. A fost ideea unui GREC
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Nu mai puneți ananas pe pizza, gluma virală la finala EURO 2020
Nu mai puneți ananas pe pizza, gluma virală la finala EURO 2020
”Nu mai puneți ananas pe pizza” a fost una dintre glumele virale, odată cu finala EURO 2020, disputată între Italia și Anglia. 

Ananasul pe pizza are doar două variante: fie îl iubești, fie îl urăști. Dar, cum gluma ”nu mai puneți ananas pe pizza” a devenit virală, putem înclina spre a doua variantă ca majoritară. 

Indiferent în ce tabără vă aflați, grecilor ar trebui să le mulțumiți pentru pizza cu ananas. Se pare că omul care a gândit pizza cu ananas ar fi, în realitate, Sotirios Panopoulos, conform Greek City Times.

Conform sursei citate, Sotirios Panopoulos este omul care a avut curajul să gândească cea mai iubită și, în același timp, cea mai urâtă pizza din lume:  Hawaii. Este vorba despre o pizza cu șuncă și ananas. 

Sotirios Panopoulos s-a născut în 20 august 1934 în Vourvoura, Grecia. El ar fi emigrat în Canada, când avea doar 20 de ani. A ajuns în Halifax, Noua Scoție. Acolo, Panopoulos a cumpărat restaurantul Satellite din Chatham, Ontario, împreună cu frații săi, Elias și Nikitas. Inițial, meniul lor conținea mâncare tipic americană, precum cartofi prăjiți, burgeri. Mai făceau și combinații de gust între bucătăria americană și cea chinezească, precum carnea de porc dulce-acrișoară, savoare dată de sos. 

Panopoulos a gândit pizza cu ananas, după o vizită în Napoli: Nimănui nu i-a plăcut inițial, dar apoi au devenit înnebuniți

Când pizza a început să devină populară în SUA și Canada, Panopoulos a introdus în meniul Satellite și pizza, asta după o călătorie în Napoli. În 1962, se pare că i-a venit ideea de a adăuga pe pizza ananas din conserve, arată sursa citată. Ideea sa se pare că a devenit rapid populară printre clienți, dar neînțeleasă de restul lumii. În fața unui val de critici, grecul a declarat presei americane că ”în zilele în care mi-a venit ideea, nu era nimic în neregulă, era doar o altă bucată de pâine gătită în cuptor.” El a adăugat că ”Nimănui nu i-a plăcut inițial, dar apoi au devenit înnebuniți, pentru că în acele zile nimeni nu amesteca dulce cu sărat.”

Trudeau: Susțin această delicioasă creație

Ananasul cu pizza a fost inclusiv controversa politicienilor de vârf. Când președintele islandez Guðni Thorlacius Jóhannesson a spus în 2017 că ananasul ar trebui interzis pe pizza, premierul canadian Justin Trudeau a scris un tweet viral: ”Am un ananas, am o pizza și susțin această delicioasă creație din sud-vestul provinciei Ontario”. 

Panopoulos a murit în 2017, la 83 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel