Analistul Peiu: Pensionarii vor fi sacrificați! Avem situații dramatice, dar lumea prea puțin vorbește
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 02 aug 2021, 16:18
WhatsApp
Petrisor Peiu  Foto: Crișan Andreescu
Petrisor Peiu Foto: Crișan Andreescu
Analistul economic Petrișor Peiu susține că pensionarii vor fi „sacrificați”.

„Vor fi niște categorii sacrificate. În primul rând, pensionarii. În al doilea rând, tot ce e legat de sistemul de sănătate. Bolnavii cronici. Avem situații dramatice, dar lumea prea puțin vorbește despre ele. De exemplu, copiii bolnavi de cancer. Dacă observați, în continuare se cer bani, se afișează IBAN-ul pentru bani, pentru că statul nu face nimic. Totul vine din subfinanțare. Știm cu toții problemele care sunt în spitale. Acestea se vor adânci, pentru că statul nu va mai putea să suplinească”, a spus Petrișor Peiu în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

„Pensionarii vor fi sacrificați mulți ani de acum înainte, dacă rămâne aceeași politică”, în opinia acestuia. „Vom avea, în continuare, subfinanțate Educația și Sănătatea, adică vom avea criză în sănătate, de medicamente, de acces la servicii medicale semnificative. Prețul pentru aceste împrumuturi se va plăti. Că nu va fi o criză economică în sensul definiției de la carte... nu va fi, adică două trimestre succesive de recesiune, dar multe categorii vor trăi vremuri grele”, a mai spus analistul economic. 

Analistul Petrișor Peiu, interviu la DC News TV. Emisiune completă:

Boom-ul imobiliar, în opinia lui Petrișor Peiu, nu va continua pentru mult timp

„Boom-ul imobiliar se va transfera în alte zone, mai ales în zona de servicii. Nu cred că boom-ul imobiliar va mai continua mult timp”, a mai spus Petrișor Peiu în cadrul interviului acordat DCNewsTV.

„Unele locuințe își pierd din valoare, mai ales blocurile vechi. Câștigă foarte mult casele pe teren, pe pământ, și tot ce este în jurul Bucureștiului. Vor apărea multe chestiuni în viitor. (...) Ți-ai cumpărat o casă, dar să poți să-ți permiți să o păstrezi va începe să devină o chestiune complicată”, a spus analistul Petrișor Peiu. „Va crește foarte mult costul de reparații. Trebuie să repari acoperișul, să repari o terasă, să zugrăvești din nou etc. Toate acestea vor genera costuri din ce în ce mai mari”, a explicat analistul Petrișor Peiu. Mai multe, în articolul de AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?