Ana-Maria Roman, Andreea Sava, Radu Banciu și alți jurnaliști, nou început. Mișcările surpriză ale anului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În 2017, românii au văzut pe micul ecran noi jurnaliști la posturile de televiziunile pe care le urmăresc - fie că vorbim despre Antena 3, TVR 1, B1 TV sau Kanal D.

Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir sunt gazdele unei noi emisiuni la B1 TV - "Bună, România!". Cei doi jurnaliști interpretează toate știrile de peste zi, de luni până vineri. Radu Buzăianu a mai colaborat cu postul B1 TV în această vară, când a avut segmentul lui Radu Banciu.

Tudor Barbu l-a înlocuit pe Nelu Barbu, în prime-time, la B1 TV. El prezintă emisiunea "Se întâmplă acum!", numele fiind același pe care îl avea programul lui la OTV. Tudor Barbu a lucrat la TVR, apoi a trecut la Tele 7abc. A lucrat o perioadă și la Pro TV, ca producător. Între 2005 și 2007 a fost membru în Consiliul de Administrație al TVR. Între 2007 și 2012 Tudor Barbu a avut o emisiune la OTV, "Se întâmplă acum". Din decembrie 2012 a devenit senator de Gorj, din partea PP-DD. În 2016 a candidat din nou pentru un post de senator, din partea PNL, însă nu a mai intrat în Parlament.

Și pentru Radu Banciu a fost anul schimbărilor. A început de luni până vineri, de la ora 16:00, să realizeze emisiunea sportivă "Unşpe metri", unde invitat permanent este Dan Bâra, realizatorul emisiunii "Un Pont pe Zi".

Aneta Sîngeorzan a revenit în televiziune după ce în vara anului trecut a părăsit Realitatea TV. Ea a ales B1 TV, pe weekend.

[citeste si]

Alexandru Cumpănașu, realizatorul emisiunii "Ambasador România", s-a alăturat televiziunii Antena 3. Debutul însă va avea loc în ianuarie 2018. "Este un proiect pe care l-am construit în timp, care și-a găsit audiența și apreciere și pe care sunt bucuros și onorat să-l pot continua alături de echipa Antena 3, nu doar în anul viitor ci atâta timp cât vom fi convinși că suntem parte a unei societăți globale, în care marile provocari nu ne sunt străine și în care noi, ca români, avem rolul și importanța noastră", a spus Alexandru Cumpanașu.

Ana-Maria Roman a început emisiunea "Esențial". După plecarea Alinei Petrescu ca purtător de cuvânt al Guvernului Grindeanu, jurnalista - care ani buni a transmis de la DNA - a preluat tronsonul respectiv. 

Andreea Sava a pornit un proiect care ne ajută să vedem dincolo de evenimente, ne arăta abuzurile și hibele sistemului. "Descoperiți cu Andreea Sava" este o emisiune de la Antena 3 pe care o realizează, cu succes, jurnalista. "Este un proiect pe care mi l-am dorit mult. Sunt jurnalist de 11 ani, am început ca reporter de investigații, dar am crescut în Antena 3, ca reporter, redactor, editor, producător etc. Deși mi-a plăcut mult să coordonez emisii editorial și ca producător, mereu am simțit că am ceva de spus. M-am exprimat și mi-am prezentat documentările și subiectele în emisiunile pe care le-am făcut ca editor/producător. În mod natural, probabil, a venit nevoia de a transmite mai mult, de a avea un spațiu în care să pot intra mai în profunzimea lucrurilor care se întâmplă în jurul nostru, a modului în care funcționează sistemul", spunea Andreea Sava într-un interviu pentru DC News.

Victor Slav s-a alăturat echipei Kanal D. Din 2017, este noul prezentator - alături de Andreea Mantea - al emisiunii "Wowbiz".

Bianca Drăgușanu a venit la Kanal D pentru a fi amfitrioana emisiunii "Te vreau lângă mine". Gabriela Cristea, prezentatoarea acestui show, a devenit mămică în acest an.

Maria Linda și Dorin Chioțea au dat startul, împreună, la o emisiune de pe TVR 1. Și Dragoș Pătraru s-a alăturat postului public de televiziune.

Remus Cernea a lăsat politica și s-a apucat de presă. În 2017, a venit la B1 TV pentru a modera emisiunea "Puterea ideilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel