Ana Maria Popescu se retrage din activitatea sportivă. Vicecampioana olimpică, discurs emoţionant
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
 Facebook Ana-Maria Branza Official
Facebook Ana-Maria Branza Official
Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la Olimpiada de la Tokyo, a anunţat că îşi încheie cariera sportivă. 

Ana Maria Popescu a anunțat că se retrage după ce a obținut medalia de argint la Cupa Mondială din Dubai: "Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie (n.r. Cupa Mondială) pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe.

Ţin să vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, tuturor oamenilor cu care am colaborat de-a lungul timpului, oamenii cu care am crescut, cu care am făcut echipă, începând de la federaţie, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, COSR, toţi oamenii care au fost implicaţi în povestea asta şi sper să scriem poveşti frumoase pentru sportivii români. Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc, mai ales vouă care sunteţi pe social media şi aţi fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiţiei.

Sper să rămâneţi alături de mine, pentru că s-a încheiat un capitol din viaţa mea, dar cu siguranţă vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns", a spus Ana Maria Popescu, pe vlog-ul personal.

Cadou de final de carieră: Pentru a cincea oară, cea mai bună spadasină din lume 

Ana Maria Popescu, vicecampioana olimpică de la Tokyo 2020, a fost declarată de Federația Internațională de Scrimă cea mai bună spadasină a lumii în sezonul 2020 - 2021. Sportiva din România primește această distincție pentru a cincea oară în carieră, un record în această disciplină, notează Mediafax.

Medalia olimpică de argint de la Jocurile Tokyo 2020 a încheiat un sezon lung si greu, în plină pandemie, pentru spadasina română.

„Ana a crezut într-un vis și a luptat pentru el. Palmaresul impresionant al Anei, 3 medalii olimpice, 6 mondiale și 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câștigate, e unul al recordurilor în scrima românească, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.”, scrie Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina oficială de facebook.

Ana Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel