Ana-Maria Popescu - Am ajuns prima favorită, dar calificarea la Tokyo este departe de a se fi jucat
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Scrimera română Ana-Maria Popescu a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că după câştigarea Cupei Mondială la spadă de la Tallinn (Estonia), a ajuns prima favorită la calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a subliniat faptul că aceasta este departe de a se fi jucat.

Ea a menţionat că nu îşi permite să lase garda jos nicio secundă şi că va continua să se antreneze la maximum pentru a aduna punctele necesare obţinerii calificării la JO din 2020.

"După succesul de la Tallinn a crescut procentajul în favoarea mea în ceea ce priveşte calificarea la Jocurile Olimpice. Eram prima sub linie, iar acum am ajuns prima favorită. Dar calificarea la Tokyo este departe de a se fi jucat. Competiţia aceasta în afară de puncte, mi-a adus şi un plus de motivaţie. Mi-am demonstrat încă o dată mie că se poate. Pot câştiga acele puncte care să mă trimită la Tokyo, dar asta nu înseamnă că pot să las garda jos nici măcar pentru o secundă. În noiembrie şi decembrie nu mai avem competiţii, dar în ianuarie vor fi cele de la Havana şi Doha unde sunt foarte multe puncte puse în joc. Sper să fiu aptă până atunci, mă voi antrena şi voi fugi pentru toate punctele puse în joc", a spus Ana-Maria Popescu la întoarcerea de la Tallinn.

"Trebuie să fiu foarte limpede, să am încredere în mine şi în echipa mea. Aceasta a fost prima competiţie la care am participat alături de noul meu antrenor, Mihai Popa. Mă bucur că ne-am înţeles foarte bine. Îmi place că se văd rezultatele pentru că aşa capăt încredere. Mă interesează fiecare pas mic pe care îl am de făcut până acolo. Este singurul meu obiectiv, nu mă interesează altceva decât punctele care mă pot trimite la Tokyo. Deşi toată lumea mă vede deja calificată, nici nu vreau să mă gândesc la acest lucru. Se pot schimba atât de multe lucruri, sunt atât de multe sportive care îşi doresc să ajungă acolo încât nu-mi permit să las garda jos, de aceea de mâine sunt la antrenamente", a adăugat ea.

Scrimera română Ana-Maria Popescu a câştigat Cupa Mondială la spadă de la Tallinn (Estonia) după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, pe rusoaica Violetta Kolobova, cu 15-13.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel