Urmărește emisiunea live
Ana Birchall şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Ana Birchall  Foto: Crișan Andreescu
Ana Birchall Foto: Crișan Andreescu
Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a declarat oficial că va candida independent la alegerile prezidențiale din acest an.

Într-un anunț făcut la Digi 24, Birchall a precizat: „Obiectivul meu este să fac vocea tuturor românilor care cred într-o Românie așa cum și-o doresc ei, să fac această voce auzită, cu curaj și responsabilitate.”

Birchall și-a subliniat hotărârea de a lupta împotriva nedreptăților și corupției, menționând că educația primită de la părinți și bunici o determină să nu cedeze în fața dificultăților: „România nu poate să se dezvolte, România nu poate crește, România nu poate să își deșcătușeze potențialul, atâta timp cât totul se clădește pe nisipurile mișcătoare ale unei corupții organizate, ale unei imposturi și ale unei incompetențe.”

Ea a adăugat că situația din justiție este mult mai gravă în 2024 decât în anii precedenți: „În continuare ai dosare care sunt închise. Cad efectiv ca popicele. Fie că se elimină probele, fie că intervine faimoasa prescripție specială, fie că stau dosarele cu anii în Camera preliminară, fie că ies din pușcărie, cum e cazul domnului Mazăre.”

Ana Birchall și-a justificat candidatura independentă prin necesitatea unui președinte imparțial și independent: „România are nevoie de un președinte imparțial și independent, nu de un președinte care să fie în realitate un președinte de partid sau o marionetă a baronilor sau a grupurilor de interese. Un președinte care să reprezinte toți românii, nu jocurile de culise sau ordinele șoptite de X sau Y.”

Pe site-ul său oficial, Birchall și-a explicat motivația pentru a candida la funcția de Președinte al României: „Fiecare român înfruntă în fiecare zi nedreptatea. Fiecare român duce o luptă inegală cu incompetența și abuzul, cu legile care se aplică strâmb sau doar pentru unii, cu grupurile de interese care fură sistematic fonduri, voturi și ani din viața fiecărui cetățean. Candidez pentru a îndrepta, din fruntea țării, aceste nedreptăți.”

Ana Birchall, în vârstă de 50 de ani, a fost ministră a Justiției în perioada 24 aprilie - 4 noiembrie 2019, în Cabinetul Dăncilă, și ministră pentru Afaceri Europene între 4 ianuarie și 29 iunie 2017. Ea a fost deputată în legislaturile 2012-2016 și 2016-2020 și a fost exclusă din PSD pe 12 noiembrie 2019, împreună cu Cosmin Gușă, după ce a votat pentru învestirea Guvernului Orban.

Candidatura sa independentă este văzută ca un pas curajos într-o perioadă tumultoasă pentru scena politică românească, iar mesajul său de integritate și justiție speră să atragă voturile celor dezamăgiți de actualul sistem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel