Ana Birchall, o funcție similară cu cea primită de Mircea Geoană
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 23 apr 2014, 13:39
WhatsApp
Deputatul PSD Ana Birchall va ocupa postul de   Înalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru afaceri europene şi parteneriat cu Statele Unite ale Americii, post înființat de premierul  Victor Ponta în cadrul Cancelariei sale.

Funcţia este onorifică şi neremunerată, beneficiind însă de sprijinul financiar şi logistic al Cancelariei, inclusiv prin acoperirea cheltuielilor de deplasare şi cazare cu ocazia unor reuniuni internaţionale.

Mircea Geoană a fost numit într-o funcție similară, în luna februarie

Liberalii, aflați încă la guvernare, au atacat decizia, anunțând că vor refuza numirea fostului ministru de Externe și președinte al Senatului. Geoană are relații excelente în SUA, fiind timp de 10 ani ambasador la Washington.

Ana Birchall a urmat cursurile de masterat în drept la Yale Law School din SUA şi a lucrat ca avocat colaborator la firma de avocatură White & Case LLP din New York. Este doctor în drept, specializat în reorganizări, restructurări financiare și insolvență.

Ulterior, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe şi comisia pentru politică externă a Senatului, iar în intervalul iulie 2012- decembrie 2012 a fost consilier al premierului.

În prezent este deputat şi secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor.

Citește și: Ana Birchall, pe punctul de a învinge sistemul bancar. Românii cu credite în euro le pot converti în lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?