Ana Birchall, mesaj: Ne-am obişnuit. Tindem să uităm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a transmis participanţilor la conferinţa "Reţeaua campionilor în domeniul integrităţii" că instituţia pe care o reprezintă rămâne alături de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în eforturile comune de a construi o administraţie transparentă.

Mesajul ministrului Justiţiei a fost citit de consilierul său, Bianca Dumbravă. Birchall salută inţiativa MDRAP de a promova bunele practici anticorupţie din administraţia publică locală.

"Ne-am obişnuit să consideram acest segment majoritar al administraţiei publice drept o sursă de vulnerabilităţi în materie de integritate în funcţia publică şi tindem să uităm că poate să fie în acelaşi timp şi un izvor de iniţiativă, de creativitate şi de exemplu demn de urmat în priveşte promovarea transparenţei administrative şi a instrumentelor de integritate", a transmis Birchall.

Ea a menţionat că Ministerul Justiţiei şi MDRAP au desfăşurat împreună zeci de misiuni în unităţile administrativ-teritoriale pentru a evalua modul în care legislaţia de integritate se aplică la nivel local.

"Eforturi comune de a construi o administraţie transparentă"

"Am beneficiat în acest demers de faptul că MDRAP se numără printre puţinele instituţii publice centrale care au înfiinţat o structură proprie de integritate - Direcţia integritate, bună guvernare şi politici publice (...) Anul acesta ne-am angajat împreună cu MDRAP să desfăşurăm 80 de astfel de misiuni în municipiile reşedinţă de judeţ din toată ţara, iar jumătate dintre aceste misiuni deja au avut loc. Au constituit un bun prilej de a identifica iniţiative locale lăudabile, de a promova transparenţa în relaţia cu cetăţenii şi încrederea acestora ca beneficiari ai serviciului public (...) Ministerul Justiţiei rămâne alături de Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice în eforturile comune de a construi o administraţie transparentă, apropiată de cetăţean şi (...) integră", a adăugat Birchall.

Câştigătorii competiţiei "Reţeaua campionilor în domeniul integrităţii", lansată de MDRAP, vor fi premiaţi joi. În acest concurs s-au înscris aproape 30 de primării şi consilii judeţene din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel