Ana Bărbosu a fost jignită grav de o angajată TVR. Gimnasta a luat în calcul inclusiv retragerea, înainte de Jocurile Olimpice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
O angajată a Televiziunii Române detașată la COSR a fost suspendată după ce a jignit-o pe gimnastă.

Este vorba de Alina Alexoi, angajată a TVR, detașată la Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Aceasta a fost suspendată de Federația Internațională de Gimnastică și i s-a interzis să comenteze la Jocurile Olimpice 2024, potrivit Golazo.

Mai exact, toamna trecută, Alina Alexoi, jurnalistă TVR care este acum membră a Comitetului Olimpic și Sportiv Român și consiliera președintelui forului olimpic, Mihai Covaliu, a jignit-o pe gimnasta Ana Maria Bărbosu

Federația Internațională de Gimnastică (n.r. - FIG) a decis să o suspende pe Alina Alexoi de la toate competițiile organizate de aceasta.

Decizia a fost transmisă pe 27 iulie 2024 către COSR, Federația Română de Gimnastică (n.r. - FRG), astfel că Alina Alexoi nu a mai putut intra în zona competițiilor de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și nici nu a mai putut comenta întrecerile pentru TVR, disciplină sportivă la care era de obicei „titulară”. 

Se pare că Alina Alexoi a dat dovadă de „comportament scandalos” față de Ana Maria Bărbosu, în timpul Mondialelor de la Antwerp, în octombrie 2023. 

În zona mixă, de față cu toți jurnaliștii, ea ar fi zis: «Aia, Bărbosu, e un jeg de om!».

Din cauza bullyingului la care a fost supusă, Ana Bărbosu a luat în considerare inclusiv să se retragă din gimnastică, exact înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Incidentul este relatat și de jurnalista Jessica O’Beirne la podcastul gymcastic.com, imediat după Mondiale. O’Beirne a fost martor la ieșirea Alinei Alexoi și a cerut să-i fie tradus ce a spus jurnalista din România despre Ana Bărbosu, iar la emisiunea din 6 noiembrie 2023, intitulată „Trouble in Romania”, a prezentat cazul.

Totul ar fi pornit de la o intervenție a fostei mari gimnaste Cătălina Ponor. La Mondialele din Belgia, aceasta a coborât din tribună și i-a spus Anei Maria Bărbosu: „Dacă nu înveți să-ți întinzi picioarele, o să-ți declaseze săritura. N-ai învățat asta până acum?“. Sursele Golazo spun că „tonul a fost răstit, răutăcios și părea că nu vrea să o ajute pe Ana, ci să-i transmită ce slabă e”.

„Agresivitatea Cătălinei a fost observată și de alții, iar antrenorul lotului, Patrick Kiens s-a simțit ofensat de intervenția ei. Așa că a reclamat incidentul la Donatellei Sacchi, supervizorul antrenamentului.

«Nu e regulamentar să fie în arenă și nici să dea indicații sportivelor». Iar Sacchi i-a transmis Cătălinei, că, așa cum spune regulamentul, nu are voie să facă aceste lucruri. Ponor s-a plâns apoi Alinei Alexoi. Așa s-a pornit avalanșa“, mai spun sursele.

Alina Alexoi ar fi apropiată taberei care nu o suportă pe Ana Bărbosu, iar de-a lungul timpului ar fi existat mai multe remarci tendențioase, malițioase, făcute de jurnalistă în comentariile sale publice la adresa actualei medaliate cu bronz de la Jocurile Olimpice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel