Amploarea traficului cu pangolini, vinovații de coronavirus
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: http://photopin.com/
Foto: http://photopin.com/
Un ONG trage un semnal de alarmă asupra traficului de amploare, ilegal, cu pangoli, în întreaga lume. 

Aproape 900.000 de pangolini, o specie aflată pe cale de dispariţie, au fost vânduţi ilegal în întreaga lume în ultimele două decenii, a informat joi un ONG care monitorizează circuitul traficului de animale, citat de AFP, scrie Agerpres. 

"Nu trece o zi fără a vedea o confiscare de animale sălbatice în Asia de Sud-Est şi de multe ori cifrele sunt impresionante", a declarat Kanitha Krishnasamy, directoarea ONG-ului Traffic pentru această regiune.

Sute de mii de exemplare, vândute ilegal 

Potrivit acestei organizaţii circa 895.000 de pangoli au fost vânduţi ilegal între 2000 şi 2019 în toată lumea, dacă ne raportăm la confiscări. Spre exemplu, circa 96.000 de kilograme de solzi de pangolin au fost confiscate între 2017 şi 2019 în Malaezia, Singapore şi Vietnam.

În prezent, pangolinul este cel mai braconat animal la nivel mondial, fiind vânat în principal pentru solzii săi, folosiţi pe scară largă în medicina tradiţională asiatică, deşi virtuţile acestora nu au fost dovedite, şi pentru carnea sa, apreciată de gurmanzi.

Braconajul intensiv

Braconat intensiv în Asia de Sud-Est, acest mamifer timid, care se hrăneşte cu furnici, este în prezent din ce în ce mai vânat în Africa.

În 2016, Convenţia internaţională privind comerţul cu specii pe cale de dispariţie (CITES) a interzis strict comercializarea pangolinului.

În pofida acestei interdicţii, traficul continuă, iar ONG-ul citat a solicitat sancţiuni mai dure împotriva traficanţilor pentru a închide pieţele şi platformele care permit comerţul online cu animale sălbatice.

Posibilii vinovați pentru coronavirus

Cercetătorii chinezi au estimat că pangolinul ar fi putut transmite noul coronavirus oamenilor, însă alţi oameni de ştiinţă solicită prudenţă în aşteptarea confirmării finale.

Circa 225.000 de kilograme de fildeş provenind de la elefanţi africani, 100.000 de broaşte ţestoase şi 45.000 de păsări au fost confiscate în Asia de Sud-Est în ultimii ani, a adăugat ONG-ul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel