Urmărește emisiunea live
Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar: petele încăpățânate vor rămâne amintire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar - petele încăpățânate vor rămâne amintire. Sursa - Pexels
Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar - petele încăpățânate vor rămâne amintire. Sursa - Pexels
Curățarea casei implică nu doar ștergerea prafului, dar și curățarea covoarelor. Dacă nu vrem să le ducem la un serviciu autorizat putem curăța covoarele acasă, folosind ingrediente  naturale.

Covoarele sunt făcute din diferite materiale, sintetice sau de lână, care nu pot fi toate tratate la fel. Cu un detergent chimic putem strică covoarele, de aceea este nevoie de multă atenție.

Iată câteva metode simple cu care putem curăța covoarele din casă. 

Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente

 

Oțet și bicarbonat de sodiu -  Cele două ingrediente  pot fi folosite pentru a curăța,  rapid și ușor, covoarele.  Prima metodă constă în împrăștierea bicarbonatului pe suprafața covorului. Frecăm ușor pentru a distribui bine pudra albă, așteptam câteva ore înainte de a o îndepărta cu aspiratorul.

Oțetul alb are proprietăți de detartrare excelente și, de asemenea, dezinfectează covoarele. Amestecați două pahare de oțet cu trei linguri de bicarbonat și pulverizați soluția pe covor. Așteptați să acționeze, apoi lăsați să se usuce bine evitând expunerea la soare.

Scapă de gândaci cu aceste două ingrediente naturale: casa ta va fi neospitalieră pentru insecte

 

Pentru a  trata corect covoare  cu părul lung putem pregăti o găleată cu apă, în care vom adăuga săpun lichid și câteva picături de amoniac. Scufundăm o perie în soluție și o răspândim ușor  pe suprafața covorului, împotriva firelor. La final, clătim totul și lăsăm să se usuce.

 

Spală pilotele acasă fără a le deteriora, cu un truc eficient și ieftin

Pentru covoarele cu fire scurte, va trebui să pregătim un amestec destul de cremos cu picături de lămâie și săpun de Marsilia. Înmuiați o cârpă din microfibră, frecați suprafața covorului, apoi clătiți.

Covoarele persane trebuie curățate cu abur. Stropim covorul cu apă fierbinte pentru a înmuia firele.  Așteptăm câteva minute, apoi trecem cu atenție mopul nostru cu abur cu jeturi scurte și repetate pe zonele murdare. Ca de obicei, lăsăm covorul afară să se usuce, dar ferit de lumina directă a soarelui.

 

Toarnă sare în toaletă: un truc eficient, testat de bunicile noastre, pe care instalatorii nu vor să-l afli

 

Ce se va întâmpla dacă torni  sare în toaletă? Oțetul, înălbitorul sau bicarbonatul de sodiu vor rămâne o amintire. Sarea este un produs există în fiecare casă și îl folosești zilnic în bucătărie.

Cu toții ne dorim o baie curată, fără multe costuri, folosind produse naturale și nu substanțe chimice care ar putea strica obiectele sanitare și ar putea fi dăunătoare sănătății noastre.

Pentru a avea o toaleta  curată, fără pete de calcar, trebuie să folosim sare. Turnați aproximativ 100 grame de sare grunjoasă în toaletă și presărați-o și pe marginile toaletei. Lăsați-o să stea aproximativ trei ore și apoi spălați toaleta.

Cel mai bine ar fi să lăsați sarea să acționeze toată noaptea. În acest fel acțiunea de curățare va fi mai eficientă. În loc de sare poți folosi și bicarbonat de sodiu dacă preferi.

Îndepărtează petele de transpirație de pe haine cu trei remedii eficiente. Iată care sunt acestea 

Amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie. Vei economisi bani și vei avea rezultate mai bune decât cu produsele din supermarket.

Momentan, încearcă sarea și vei fi șocat cât de utilă poate fi pentru curățenia casei. Și partea cea mai bună este că sare face singură totul. Nu trebuie să faci nimic, doar să aștepți și să te bucuri de baia ta curată.

Trebuie să turnați un pahar de sare în toaletă atunci când în casă sunt țevi vechi și din ele iese un miros neplăcut.

Se dovedește că clorura de sodiu funcționează ca un dezinfectant, absoarbe grăsimea, elimină umezeala și neutralizează mirosurile urâte.

 

Zece remedii pentru a calma înțepăturile de țânțari: poartă-le cu tine și vei fi ocolit de insectele enervante

Dacă vasul de toaletă este prea murdar și un miros urât iese din țevi, atunci o astfel de curățare ar trebui făcută în fiecare zi, timp de o săptămână. Apoi este suficient să turnați o lingură de sare în toaletă doar o singură dată pe lună.

Puteți turna sare și în scurgerea de la baie, când există în blocaj: pune un pumn de sare într-un vas cu apă clocotită, care se toarnă în canalizare.

Dar nu uita că sarea cu apă clocotită nu poate fi turnată în instalațiile de faianță și porțelan, deoarece astfel de instalații nu tolerează temperaturile ridicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel