Americanul care a inspirat Ice Bucket Challenge a murit
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Peter Frates, americanul care a inspirat provocarea găleții de apă cu gheață (Ice Bucket Challenge) pentru a strânge bani pentru găsirea unui remediu pentru scleroza laterală amiotrofică (ALS) a murit la vârsta de 34 de ani.

Frates, un sportiv care în timpul liceului a făcut parte din echipa de baseball Boston College, avea 34 de ani la momentul morții sale, la cinci ani după ce provocarea care a devenit virală a inspirat oamenii din întreaga lume pentru a conștientiza în legătură cu această boală mortală, potrivit The Independent.

"Peter Frates. Un soț pentru Julie, un tată pentru Lucy, un fiu pentru John și Nancy, un frate pentru Andrew și Jennifer, Pete a murit înconjurat de familia sa iubitoare, în pace la 34 de ani, după o luptă eroică cu ALS. Pete a fost o inspirație pentru atâția oameni din întreaga lume care s-au îmbărbătat din curajul și rezistența sa", potrivit unui comunicat al familiei emis luni, citează Mediafax.

Frates a fost diagnosticat în 2012 cu ALS

Frates a fost diagnosticat în 2012 cu ALS, o boală cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig. Încă nu se cunoaște leacul pentru acesată boală, care slăbește mușchii și împiedică funcționarea corpului.

Boala sa l-a inspirat să ajute la declanşarea Ice Bucket Challenge în 2014, alături de Pat Quinn. Provocarea, în care mii de persoane s-au filmat turnându-şi o găleată de apă cu gheață în cap, a dus la implicarea a aproximativ 17 milioane de oameni din întreaga lume. Pe lângă creșterea gradului de conștientizare cu privire la viralitatea videoclipurilor, provocarea a strâns peste 220 de milioane de dolari pentru cercetări în încercarea de a găsi un remediupentru această boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel