Data actualizării:
Data publicării:

Americanii, împotriva avortului. Sondajul care vizează decizia Curții Supreme în cazul "Roe v. Wade"

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Potrivit unui nou sondaj Marist, publicat la aniversarea deciziei Curții Supreme în cazul "R oe v. Wade" , majoritatea americanilor resping hotărârea din 1973, care prevede dreptul la avort.

Alegeri prezidentiale 2024

Potrivit sondajului, care a fost sponsorizat de "Knights of Columbus", 62% dintre americani spun că, dacă Curtea Supremă revizuiește Roe vs. Wade, ar trebui să li se permită statelor să determine restricțiile de avort (46%) sau să facă ilegal avortul (16%). Acest rezultat include un procent de 39% dintre cei care se identifică drept democrați și 40% dintre cei care se consideră „pro-alegere". Doar 33% dintre americani spun că avortul ar trebui să fie legal în orice moment, fără restricții, scrie Breitbart.

Americanii, vot pentru candidații care ar limita avortul la primele trei luni de sarcină

Potrivit sondajului, 41% dintre cei care sunt identificați ca "pro-alegere" au mai multe șanse de a vota pentru candidații care susțin restricțiile în ceea ce privește avortul, fiind mai mulți de nouă din zece, sau 96%, dintre cei care se identifică drept pro-viață. În plus, 65% dintre americani - și același procent de alegători înregistrați - spun că mai repede ar vota candidații care ar limita avortul la primele trei luni de sarcină. Acest rezultat include un procent de 88% dintre republicani, 62% la sută dintre independenți și 44% din democrați.

„Sondajul nostru clarifică faptul că milioane de americani se descriu ca fiind "pro-alegere" pentru că ei cred într-o alegere care ar include viața mamei, violul și incestul ca exemple, dar foarte puțini sunt de acord cu avortul pe toată durata sarcinii", a declarat CEO-ul "Knights of Columbus", Carl Anderson, într-un interviu pentru Breitbart News, la "Marșul pentru Viață" din Washington.

Roe v. Wade 

Roe v. Wade este o decizie de referință luată în anul 1973 de către Curtea Supremă a Statelor Unite cu privire la problema constituționalității legilor care incriminau sau restricționau accesul la avorturi. Curtea a adoptat o hotărâre conform căreia dreptul la viață privată se extinde asupra deciziei unei femei de a face avort, dar acest drept trebuie să fie echilibrat în raport cu interesele statului în reglementarea avorturilor: protejarea sănătății femeii și protejarea potențialului de viață umană. Argumentând că aceste interese ale statului devin mai puternice pe parcursul sarcinii, Curtea a limitat capacitatea statului de a reglementa avortul la cel de-al treilea trimestru de sarcină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel