American închis pentru o crimă pe care nu a comis-o, eliberat după 40 de ani petrecuți în spatele gratiilor
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Donald Tong)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Donald Tong)
Un american care a petrecut aproape patru decenii în închisoare, pe nedrept, a fost eliberat, datorită dovezilor ADN. 

Maurice Hastings a fost condamnat pe nedrept în anii 1980 pentru uciderea unei femei în California şi pentru două tentative de crimă. Din momentul în care Hastings a fost arestat, el a susţinut că este nevinovat, scrie Rador, citând BBC.

Acum, după 38 de ani după gratii, s-a dovedit că avea dreptate. Femeia pentru uciderea căreia a fost condamnat, Roberta Wydermyer, a fost găsită într-o maşină, cu o rană de glonţ la nivelul capului. Hastings a făcut cereri repetate pentru realizarea unor teste ADN, dar acestea au fost refuzate până în 2021.

Când au venit rezultatele, ele au indicat către un alt inculpat, un bărbat care a murit în închisoare cu doi ani în urmă. Procurorul general din Los Angeles a afirmat că s-a făcut o nedreptate oribilă. Domnul Hasting însă, care are acum 69 de ani, a spus reporterilor că nu este înverşunat şi că vrea să se bucure de restul vieţii.

Citește și:

Un bărbat a fost declarat nevinovat și eliberat, după aproape 46 de ani petrecuți în închisoare

Anul trecut, după aproape 46 de ani petrecuți în închisoare, în care și-a susținut nevinovăția, un alt bărbat a fost eliberat. 

Isaiah Andrews, un bărbat în vârstă de 83 de ani, a fost găsit nevinovat în urmă cu câteva zile de către un juriu din statul american Ohio. El își petrecuse aproape 46 de ani din viață după gratii. Anul trecut, a obținut dreptul de a avea un nou proces și iată că, după mai bine de patru decenii în care și-a susținut nevinovăția, a fost eliberat. 

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook Ohio Innocence Project, un ONG care sprijină deținuții condamnați pe nedrept. 

"La aproape 46 de ani de la condamnare, a doua cea mai lungă perioadă de detenție cunoscută din istoria SUA, Isaiah a fost eliberat", a arătat ONG-ul, care l-a asistat cu avocați pe Isaiah Andrews. Bărbatul de 83 de ani a fost achitat în 90 de minute. 

Isaiah Andrews a fost condamnat în 1974 pentru uciderea soției sale, Regina Andrews, potrivit clevescene.com. Femeia fusese ucisă cu 11 lovituri de cuțit. ONG-ul Ohio Innocence Project susține că Andrews a fost condamnat în urma unei erori grave a anchetatorilor.

Inițial, un alt individ a fost principalul suspect, dar a oferit un alibi.  În anii petrecuți după gratii, lui Isaiah Andrews i s-a oferit un acord pentru termen redus de detenție dacă recunoștea uciderea soției sale. Bărbatul a refuzat și, până când a fost eliberat, și-a susținut nevinovăția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel