Data actualizării:
Data publicării:

Amenzi de peste 440.000 de lei în unităţile de alimentaţie publică de pe litoral

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Inspectorii Autorităţii Sanitare Veterinare au aplicat 38 de sancțiuni, în valoare de peste 440.000 de lei în unităţile de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul de pe litoral, în perioada 26 - 29 iunie, informează, vineri, ANSVSA.

Echipele de inspectori ale Comandamentului Sezon Estival 2023, în cadrul activității de control, verifică unitățile de alimentație publică și vânzare cu amănuntul, și, în paralel, consiliază agenții economici asupra respectării legislației sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, pentru asigurarea unui climat de siguranță alimentară, se arată în comunicatul ANVSA.

În acțiunile lor, inspectorii sunt sprijiniți logistic și de autolaboratorul DSVSA Constanța pentru prelevare de probe ori de câte ori situația o impune sau există suspiciuni în ceea ce privește respectarea condițiilor de igienă.

O acțiune fulger a avut loc joi, 29 iunie, într-un mare centru comercial din orașul Constanța, având în vedere numărul mare de turiști, care servesc masa în unități alimentare de acest tip.

151 de operatori din domeniul alimentației publice si vânzarea cu amănuntul a produselor alimentare au fost verificații de inspectori, dintre care 66 au beneficiat  și de consiliere de specialitate.

Amenzi în valoare de 441.200 de lei aplicate de inspectorii ANSVSA

De la începutul acestei săptămâni, mai exact în perioada 26 – 29 iunie, au fost aplicate 38 de sancțiuni, în valoare de 441.200 de lei, a fost emisă o Ordonanță de Suspendare a Activității pentru un restaurant din Costinești, iar unei braserii din Mamaia Sud i-a fost interzisă activitatea.

Totodată, au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 218 kg (carne de vită, carne de pui, pește și produse din pește, înghețată).

Au fost identificate neconformităţi de tipul: lipsa documentelor de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, depăşirea termenului de valabilitate, depozitarea necorespunzătoare, igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi de preparare a hranei.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call - Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie, se mai menționează în comunicatul ANSVSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel