Data publicării:

Amenzi de până la 12.000 de lei pentru locatarii care fac gălăgie în bloc

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @illiabondar
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @illiabondar
Locatarii care nu respectă orele de liniște riscă să primească amenzi mai mari. Cei care ascultă muzică la un volum ridicat și cei care folosesc diverse aparate zgomotoase pot primi amenzi de până la 12.000 de lei. 

Persoanele care își deranjează vecinii prin muzică dată la volum ridicat sau prin organizarea petrecerilor care pot deranja vecinii riscă să primească amenzi de la 6000 de lei până la 12.000 de lei în cazul în care incidentul se repetă. 

De asemenea, persoanele care nu respectă orele de liniște, atât cele de noapte cât și cele de la prânz, riscă o amendă de 2000 de lei.

La rândul lor, comercianții care nu respectă decizia de suspendare a activității în urma nerespectării interdicției de a vinde alcool la anumite evenimente, în anumite zile sau minorilor vor primi amenzi duble. Firmele care închiriază spații de proxenetism și nu respectă decizia de suspendare, de asemenea, vor primi amenzi duble.  

În ianuarie 2020 au fost majorate ultima dată amenzile pentru deranjarea vecinilor prin diverse zgomote, muzică, petreceri. Raporturile cu noile niveluri de amenzi vor fi votate în Senat, urmând ca mai apoi să fie votate în Camera Deputaților. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel