Amenzi de până la 10.000 de lei pentru angajatorul care nu-i încheie contract străinului ce se prezintă pentru angajare. Chestorul Bute vine cu lămuriri
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Chestorul principal Liviu Bute, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, a explicat ce riscă angajatorul român dacă nu încheie un contract cu cetățeanul străin care vine în România să lucreze pentru el.

"Când ajunge cetăţeanul străin în România şi se prezintă la noi pentru a obţine acel permis de şedere, trebuie să vină personal. Angajatorul român are obligaţia ca, în termen de 15 zile lucrătoare de la intrarea în ţară a cetăţeanul străin, să încheie cu acesta un contract individual de muncă. Dacă nu îl încheie în termenul prevăzut, poate fi sancționat, dacă este din vina lui, cu o amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. Cumva îl forţează să încheie un contract cu acest cetăţean străin. Dacă cetăţeanul străin, din vina lui, nu semnează, nu încheie acel contract pentru care a venit, acestuia i se anulează viza", a explicat Liviu Bute, în emisiunea Culisele Justiției, cu Laura Duță.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel