Amenzi de 90.000 de lei pentru construirea bradului din doze de vaccin de la Palatul Copiilor
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 09 dec 2021, 16:33
WhatsApp
Foto Facebook @Garda Națională de Mediu, colaj DC News
Foto Facebook @Garda Națională de Mediu, colaj DC News
Garda Națională de Mediu a anunțat, joi, că a dat amenzi în valoare de 90.000 de lei pentru construirea bradului din doze de vaccin de la Palatul Copiilor și nerespectarea normelor de transport al deșeurilor medicale.

"90.000 de lei amendă pentru construirea bradului din doze de vaccin și nerespectarea normelor de transport al deșeurilor medicale.", a transmis, înainte de toate, Garda Națională de Mediu.

Potrivit unui comunicat, "organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale, din același centru, au fost amendați cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM)."

Compania de transport s-a ales și cu o notificare către Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deșeurilor medicale, în vederea eliminării.

Mărioara Gătej (GNM): Construcțiile respective au fost desființate

"Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo.

Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea", a declarat comisarul general al GNM, Mărioara Gătej.

Primul brad anti-Covid a fost realizat din doze Pfizer și Moderna 

În urmă cu câteva zile, pe pagina de Facebook Ro Vaccinare se anunța "primul *brad* împotriva COVID-19."

"Spiritul Sărbătorilor este prezent și la Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor! După sute de ore de muncă, *Bradul* de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare. Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

*Bradul* are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson.

Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție. Inimosul personal al centrului vă urează sărbători fericite!", se arăta în postarea Ro Vaccinare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?