Ameninţări împotriva lui Joe Biden, la câteva zile după o tentativă de asasinat împotriva rivalului său Donald Trump
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Autoritățile au anunțat miercuri că un bărbat a fost arestat în Florida pentru amenințări la adresa lui Joe Biden. Această arestare vine la câteva zile după o tentativă de asasinat asupra rivalului republican, Donald Trump, eveniment care a generat critici intense la adresa serviciilor de securitate.

Originar din Quincy, statul Florida, bărbatul de 39 de ani a fost arestat pentru că "a trimis mesaje de ameninţare şi a proferat ameninţări la adresa preşedintelui Joe Biden şi a altor responsabili federali", a declarat biroul procurorului într-un comunicat.

Potrivit acuzării, acest bărbat şi-a difuzat ameninţările online şi le-a proferat şi atunci când a fost internat într-o unitate de psihiatrie luna trecută. El a fost reţinut luni şi plasat în arest în aşteptarea procesului.

Un participant la miting a fost ucis

Candidat republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, Donald Trump a fost ţinta unor focuri de armă sâmbătă în cursul unui miting în aer liber în Pennsylvania.

Un participant la miting a fost ucis, iar trăgătorul împuşcat de lunetiştii din Secret Service, însărcinat cu protecţia personalităţilor politice americane de rang înalt.

De atunci, acest serviciu de securitate este subiectul multor critici.

Preşedintele democrat Joe Biden, candidat la realegerea sa, a ordonat o anchetă independentă pentru a stabili cum trăgătorul a putut ajunge atât de aproape de fostul preşedinte, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel