Amenințare la Capitoliu. Extremiști din SUA se pregătesc de violențe și război, avertizează FBI. ”4.000 de `patrioți` înarmați”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Proteste SUA
Proteste SUA
Protestele violente de la Capitoliul Statelor Unite ar fi fost doar un semnal. Un plan de-a dreptul șocant ar fi fost pus la cale pentru următoarele zile dinaintea învestirii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA, învestire care are loc în 20 ianuarie. 

Mii de persoane înarmate pro-Donald Trump, extremiști, ar plănui să înconjoare Capitoliul Statelor Unite înainte de învestirea președintelui ales Joe Biden. Totul a fost dezvăluit de un membru al Congresului SUA. Se pare că membrii Congresului ar fi fost informați luni seară despre noi amenințări care nu vizează de această dată doar clădirea Capitoliului, ci chiar viața lor. 

Vezi și: Înconjurarea Capitolului și uciderea democraților, un complot despre care a fost informat guvernul SUA

”Vorbesc despre 4.000 de ”patrioți” înarmați care ar urma să înconjoare Capitoliul și să împiedice democrații să intre” a spus democratul Conor Lamb, la CNN. Politicianul dezvăluie că ”este un grup organizat care are un plan”. Au chiar reguli, angajamente despre când să tragă și când să nu tragă. ”Ei s-au angajat să facă ceea ce fac pentru că eu cred că, în mințile lor, ei sunt patrioți, vorbesc despre 1776” a spus Conor Lamb, care a adăugat că ei, membrii Congresului SUA, nu negociază ”cu acești oameni, care trebuie opriți și puși sub acuzare”. 

Anterior, FBI a avertizat că urmează ”proteste armate” în cele 50 de capitale și în Washington DC, la clădirea Capitoliului, în zilele dinaintea învestirii lui Joe Biden. 

În același timp, The Washington Post a raportat astăzi că un birou FBI din Norfolk, Virginia,  a emis un ”avertisment intern explicit că extremiștii se pregătesc să călătorească în Washington pentru a comite violențe și război”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel