Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București! Update: Alarma a fost falsă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Curtea de Apel București a fost evacuată, miercuri, după o amenințare cu bombă.

UPDATE: Potrivit Antena 3, alarma a fost falsă, iar cel care a lansat amenințarea nu a fost identificat.

Știre inițială:

O persoană a anunțat, prin numărul unic de urgență 112, că în incinta Curţii de Apel București există un dispozitiv exploziv. Clădirea a fost evacuată, iar procesele au fost suspendate.

Specialiștii pirotehnicieni fac verificări.

În zonă, au fost aplicate restricții de trafic și a fost format un perimetru de siguranță.

Vom reveni cu informații!

Citește și: Radu Tudor: Rusia nu va face niciun pas agresiv față de România, câtă vreme îi avem pe aliații noștri aici

Radu Tudor a făcut o analiză înainte de şedinţa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. De asemenea, a transmis și un îndemn pentru români, „să nu fie speriați”, pentru că „facem parte din cea mai importantă alianță”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru miercuri, începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, conform Administraţiei Prezidenţiale.

„Elementele care vor fi prezentate în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării prezintă cel puțin trei componente esențiale. Șeful Statului Major al Apărării va prezenta membrilor CSAT situația militară reală, pe baza informațiilor obținute de la aliați. Toți membri CSAT trebuie să știe elementele concrete de pe teren și ce decizii trebuie luate la noi, în România, după aceste informații esențiale. În al doilea rând, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, vor prezenta toate datele de legătură și decizii cu Cartierul General al NATO. În permanență, România este în contact cu toți aliații. Urmează ca, în scurt timp, Cartierul General al NATO să decidă dacă va activa forța de răspuns a NATO, care să întărească flancul de est al alianței, flanc pe care se află și România”, a spus Radu Tudor, miercuri dimineață, într-o intervenție telefonică la Antena 3. „A treia componentă foarte importantă: în cazul în care situația de securitate din Ucraina se degradează foarte puternic, vom vedea dacă ne vom confrunta cu un val de refugiați și care este responsabilitatea, dar și implicarea Ministerului de Interne în primirea și găzduirea acestui val de refugiați din Ucraina”, a punctat Radu Tudor. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel