Amendament, MCV MEDICAL. Piperea: Mare scandal în Uniunea Europeană! Stați un pic voi ăștia din Bulgaria, România, Grecia!
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 06 mai 2021, 12:41
WhatsApp
Răzvan Dumitrescu și avocatul Gheorghe Piperea
Răzvan Dumitrescu și avocatul Gheorghe Piperea
Răzvan Dumitrescu a vorbit, joi, la DCNewsTV, despre un amendament „extrem de interesant”, ce poate deschide calea unei discriminări. Avocatul Gheorghe Piperea, prezent în emisiune, preconizează un „mare scandal în Uniunea Europeană”.

Răzvan Dumitrescu a citit amendamentul în cadrul emisiunii de la DCNewsTV: „În cazul în care un stat membru intenționează să pună în aplicare certificat UE COVID-19 pentru orice utilizare posibilă în alt scop decât cel preconizat pentru a facilita libera circulație între statele membre, statul membru respectiv creează un temei juridic în conformitate cu dreptul intern respectând principiile eficacității, necesității și proporționalității, inclusiv dispoziții specifice care să identifice în mod clar domeniul de aplicare și amploarea prelucării datelor, scopul specific avut în vedere, categoriile de entități care pot verifica certificatul, precum și garanțiile relevante pentru a preveni discriminarea și abuzul, ținând seama de riscurile la adresa drepturilor și libertăților persoanelor vizate.”

Răzvan Dumitrescu a spus ulterior: „Eu înțeleg că acest amendament poate fi folosit de state așa cum doresc și în afară de COVID-19. Am înțeles bine?!”

„Ați înțeles bine”, a spus Gheorghe Piperea. „Sensul acestei dispoziții care nu ar trebui să apară într-un regulament... Știți de ce? Regulamentul are efect direct în dreptul intern al statelor membre, toate cele 27 de țări, membre ale UE, trebuie să aplice direct acest regulament. Ori, ce spune acest text este că, deși regulamentul se referă la o situație temporară, pandemia COVID-19, acest certificat, care apropo rămâne acolo și poate să fie utilizat, poate să fie cumva metamorfozat în altceva, în alte instrumente care să te urmărească pentru diferite motive, numai că statul respectiv trebuie să facă asta prin propria legislație”, a explicat avocatul. 

„Duce și la un viitor mare scandal în Uniunea Europeană, pentru că s-ar putea ca state precum Franța sau Germania sau Olanda să spună: Stați un pic! Voi ăștia din Bulgaria, România, Grecia nu aveți niște proceduri medicale corecte, așa cum nu aveți nici proceduri civile corecte, nu aveți justiție corectă, și vă impunem, sub forma acestui certificat, un fel de MCV medical. În așa fel încât, în momentul în care intrați în Germania, Franța, Olanda, să putem să vă verificăm”, a spus Piperea.

„Deci, acest amendament 12 deschide calea unei discriminări”, a intervenit Răzvan Dumitrescu.

„Nu doar unor discriminări, ci calea neutralizării unui important drept”, a subliniat avocatul. 

Avocatul Gheorghe Piperea, la "Ce se întâmplă?", la DC News TV, cu Răzvan Dumitrescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?