Amețelile, problema pe care o ignorăm fără să știm pericolul. Aparatul care ne salvează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Prof.dr. Dafin Mureşanu, preşedinte al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, a atras atenția că episoadele de amețeală nu trebuie ignorate.

Deseori avem senzația de amețeală și de cele mai multe ori o ignorăm, nu mergem la medic, spunând că toată lumea, la un moment dat, trece prin așa ceva, deci "nu murim din asta". Lucrurile nu sunt atât de simple, dar există un aparat care permite identificarea cauzei și rezolvarea problemei.

"Amețeala este una dintre cele mai frecvente manifestări din sfera ORL-neurologie. Foarte mulți avem amețeli. Avem momente când putem avea amețeli. Amețeala este un simptom care nu este suficient exploatat, nu este evaluat. De foarte multe ori, pacienții se plimbă între ORL și neurologie, iar lucrurile nu se rezolvă. Nu există o evaluare sistematică peste tot. De exemplu, noi la Institutul RoNEURO, avem un modul special în care facem posturografie. Există niște platforme computerizate care determină cauza tulburărilor de echilibru. Și atunci știi încotro să te orientezi ca patologie și nu îl trimiți pe om acasă. Amețelile pot fi și un fapt comun, dar ele trebuie privite cu seriozitate", a zis Dafin Mureșanu.

Întrebat când ar trebui să ne prezentăm la medic, profesorul a spus: "Dacă amețelile sunt persistente și te împiedică să faci lucruri. Pot fi și simptome deosebit de grave, să nu te poți mișca și să fie o problemă periferică, de ureche internă, să ai un vertij acut periferic și de aceea trebuie să mergi la ORL-ist, la neurolog. Printr-o manevră specială se poate corecta problema".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel