Data publicării:

Ambulanțierii au fost primiți la Guvern de premierul României și de ministrul Muncii

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
ambulanțieri
ambulanțieri
Ambulanțierii au fost primiți la Guvern de premierul României și de ministrul Muncii.

Gabriel Zetea, deputatul PSD Maramureş, a spus că se bucură că a putut fi astăzi de ajutor, intermediind relația corectă între sindicaliștii din Ambulanță și premierul României, Marcel Ciolacu, dar și întâlnirea pe care au avut-o cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

„Ambulanțierii au fost primiți la Guvern de premierul României și de ministrul Muncii! Mă bucur că am putut fi de ajutor, azi, intermediind relația corectă între sindicaliștii din Ambulanță și premierul României, Marcel Ciolacu, dar și întâlnirea pe care au avut-o cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Empatizez din tot sufletul cu situația prin care trec ambulanțierii din întreaga țară, dar în mod special m-a impresionat interacțiunea avută cu Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța”din România, căruia i-am arătat că nu toți politicienii lansează promisiuni fără acoperire.

Admir felul demn în care ambulanțierii și-au susținut cauza și mă bucur în mod deosebit că în această după-amiază am reușit să discutăm, la Guvernul României, cu premierul Marcel Ciolacu dar și cu ministrul Muncii și că în urma dialogului constructiv, ambulanțierii au decis să renunțe la greva foamei. Pentru că noi MUNCIM PENTRU OAMENI!”, a transmis Gabriel Zetea, deputatul PSD Maramureş.

Amintim că potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" din România (FNSAR), motivul protestelor din ultimele zile îl reprezintă nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a Casei Naţionale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel