Ambrozie alergie. Simptome, tratament
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ambrozia este considerată cea mai alergenă plantă. Care sunt simptomele alergiei la această plantă și ce tratatment este indicat.

Alergia la ambrozie este una dintre cele mai răspândite din România. Polenul ei provoacă atât bronşite, cât şi conjuctivite sau inflamaţii.

Ambrozia poate provoca rinita alergică, conjuctivita, astm, precum în cazul alergiilor la orice alt tip de polen. Dacă nu este tratată corespunzător, poate provoca şi moartea, ducând la sufocare.

Simptome: strănuturi, congestie nazală, rinoree, umflarea şi înroşirea ochilor, pierderea mirosului, dureri mari de cap, oboseala cronică, somnolentă şi o stare generală de rău.

Reacţia alergică seamănă foarte mult cu o răceală obişnuită. Cele mai eficiente substanţe în tratarea simptomelor de alergie la ambrozie sunt antihistaminicele orale, potrivit csid.ro.

Spray-urile nazale decongestionante ajută la eliberarea rapidă a nasului înfundat şi la eliminarea secreţiilor nazale. Pot fi utilizate pe o perioadă scurtă de timp, de până la 7 zile.

În luna aprilie, deputaţii au dat undă verde, cu 264 de voturi şi o abţinere, proiectului de lege privind combaterea ambroziei - considerată ca fiind planta cea mai alergenă din România. Proiectul, iniţiat de un grup de parlamentari PNL, a fost adoptat de Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel