Ambasadorul Rusiei la Stockholm, mesaj revoltător: "Ne doare în cot de sancțiunile lor"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Ambasadorul Rusiei la Stockholm a declarat că țara a nu este deranjată de sancțiunile venite din Vest. 

Rusiei nu îi pasă de riscurile unor sancţiuni occidentale în cazul invadării Ucrainei, a afirmat ambasadorul rus în Suedia, Viktor Tatarinţev, citat duminică de AFP și Agerpres. 

”Îmi scuzaţi exprimarea, dar ne doare în cot de toate sancţiunile lor”, a declarat Tatarinţev într-un interviu difuzat sâmbătă noaptea pe website-ul cotidianului suedez Aftonbladet.

Rusia ar putea invada Ucraina

Occidentalii se tem că Rusia va invada Ucraina vecină şi ameninţă Moscova cu ”sancţiuni dure” economice în acest caz.

”Ne-au fost impuse deja astfel de sancţiuni şi într-un sens ele au avut efecte pozitive asupra economiei şi agriculturii noastre”, a subliniat experimentatul diplomat rus, care vorbeşte cursiv limba suedeză.

”Am fost capabili să ne sporim exporturile. (De exemplu) Nu avem brânză italiană sau elveţiană, dar am învăţat să fabricăm brânză rusă la fel de bună utilizând reţete italiene sau elveţiene. Noi sancţiuni nu ar aduce nimic pozitiv, dar de asemenea situaţia nu ar fi atât de gravă cum spune Occidentul”, a explicat ambasadorul rus.

Occidentul nu înțelege mentalitatea rusă

În opinia sa, ţările occidentale nu înţeleg mentalitatea rusă. ”Cu cât Occidentul face mai multe presiuni asupra Rusiei, cu atât mai puternic va fi răspunsul rus”, a continuat el.

Occidentul se teme că Rusia va invada Ucraina după ce Moscova a desfăşurat peste 100.000 de militari în apropierea frontierelor ucrainene. Ambasadorul Viktor Tatarinţev a dat însă asigurări că Rusia încearcă să evite un război. ”Este dorinţa cea mai sinceră a liderilor noştri politici. Ultimul lucru pe care îl vor oamenii în Rusia este războiul”, a adăugat diplomatul. 

Ucraina sfătuiește companiile aeriene să evite zborurile deasupra Mării Negre 

Peste 30 de nave ruseşti au început exerciţii de antrenament în apropierea peninsulei Crimeea, ca parte a unor exerciţii navale mai ample, a anunţat sâmbătă agenţia de presă RIA.

Începând de mâine, companiile aeriene sunt sfătuite să nu zboare ...deasupra acestei zone şi să planifice din timp rutele optime, ţinând cont de situaţia actuală, a precizat duminică serviciul public ucrainean de trafic aerian.

Acesta a precizat că spaţiul aerian deasupra teritoriului Ucrainei a rămas deschis.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel