Ambasadorul rus la Washington: Rusia nu vrea confruntare cu SUA
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 14 Martie 2023, 23:29
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Rusia nu dorește nicio confruntare cu SUA, a spus ambasadorul rus la Washington, după ce o dronă americană a fost doborâtă în Marea Neagră.

Anatoly Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA,  a spus că a avut o „conversație constructivă” cu secretarul adjunct de stat pentru Europa, Karen Donfried, după ce a fost convocat, potrivit Sky News.

Întâlnirea a succedat unei declarații a Pentagonului în care se spunea că un avion rusesc a încercat de mai multe ori să toarne combustibil pe o dronă americană în spațiul aerian internațional înainte de a-i afecta elicea, forțând-o să se prăbușească în Marea Neagră. Incidentul a fost negat ulterior de Rusia.

„Nu dorim nicio confruntare între SUA și Federația Rusă. Suntem în favoarea unor relații pragmatice în interesul poporului SUA și al Federației Ruse“, a spus domnul Antonov.

„Ne-am schimbat observațiile cu privire la această problemă, deoarece avem unele diferențe în ceea ce s-a întâmplat astăzi“, a mai spus ambasadorul.

El a adăugat: „Mi se pare că a fost o conversație constructivă pe această temă. I-am auzit remarcile, sper că a înțeles ceea ce am menționat“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?