Ambasadorul rus la Washington: Rusia nu vrea confruntare cu SUA
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Rusia nu dorește nicio confruntare cu SUA, a spus ambasadorul rus la Washington, după ce o dronă americană a fost doborâtă în Marea Neagră.

Anatoly Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA,  a spus că a avut o „conversație constructivă” cu secretarul adjunct de stat pentru Europa, Karen Donfried, după ce a fost convocat, potrivit Sky News.

Întâlnirea a succedat unei declarații a Pentagonului în care se spunea că un avion rusesc a încercat de mai multe ori să toarne combustibil pe o dronă americană în spațiul aerian internațional înainte de a-i afecta elicea, forțând-o să se prăbușească în Marea Neagră. Incidentul a fost negat ulterior de Rusia.

„Nu dorim nicio confruntare între SUA și Federația Rusă. Suntem în favoarea unor relații pragmatice în interesul poporului SUA și al Federației Ruse“, a spus domnul Antonov.

„Ne-am schimbat observațiile cu privire la această problemă, deoarece avem unele diferențe în ceea ce s-a întâmplat astăzi“, a mai spus ambasadorul.

El a adăugat: „Mi se pare că a fost o conversație constructivă pe această temă. I-am auzit remarcile, sper că a înțeles ceea ce am menționat“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel