Ambasadoarea Republicii Elene la București: Independența Greciei a început în România, la Iași
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: gov.ro
Foto: gov.ro
Evangelia Grammatika, ambasador al Republicii Elene în România, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Greciei.

Luni, 25 martie 2024, Grecia sărbătorește 203 ani de la Revoluția din 1821, care a marcat ieșirea țării de sub influența Imperiului Otoman. Evangelia Grammatika, ambasador al Republicii Elene în România, a transmis un mesaj cu această ocazie. Ea afirmat că "independența Greciei a început și a fost lansată în România, la Iași".

"Este, cu adevărat, o plăcere pentru mine să mă aflu în România și, de asemenea, să am ocazia să vă salut aici, la ambasada noastră, care este o frumoasă clădire în stil neoclasic din București, un oraș cu multe clădiri frumoase.

Sărbătoarea Zilei Naționale a Greciei în România cred că este ceva care îi emoționează foarte mult pe toți grecii. De fapt, independența Greciei a început și a fost lansată în România, la Iași. Sărbătorirea are loc la Ateneu și la biserică și, după slujbă, sperăm să ni se alăture mulți greci din comunitatea locală.

Evangelia Grammatika: Aștept cu nerăbdare aderarea deplină a României la Spațiul Schengen

De asemenea, mulți turiști din Grecia vor vizita Bucureștiul pentru a-și petrece sărbătorile aici, București și România, în general, fiind destinații tot mai apreciate.

De secole, comunitatea greacă are o prezență aici. Bineînțeles, ne bucură să vedem că, pe lângă cei 16-17 mii greci stabiliți aici, recunoscuți constituțional ca minoritate și care își folosesc limba maternă, există și o comunitate dinamică de afaceri, precum și studenți greci la universitățile românești.

Avem un trecut măreț, prezent și viitor mărețe care ne aduc unii lângă alții și de care trebuie să profităm. Aștept cu nerăbdare aderarea deplină a României la Spațiul Schengen, astfel încât călătoriile și schimburile turistice, dar și comerțul dintre țările noastre să devină și mai ușoare și să beneficiem de proximitatea noastră și de legăturile care ne unesc", a declarat Evangelia Grammatika, noul ambasador al Republicii Elene la București, pentru Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel