Ambasadorul Poloniei în Franța: „Dacă Ucraina nu-și poate apăra independența, va trebui să intrăm în conflict”. Ambasada a transmis că declarațiile au fost interpretate greșit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ucraina
Ucraina
Ambasadorul Poloniei în Franța, Jan Emerik Rosciszewski, a spus că „noi va trebui să intrăm în conflict cu Rusia în cazul în care Kievul va fi învins”.

„Dacă Ucraina nu-și poate apăra independența, atunci va trebui să intrăm în acest conflict, pentru că valorile noastre fundamentale vor fi amenințate”, a spus ambasadorul Poloniei în Franța. „Nu vom avea de ales”, a mai zis Jan Emerik Rosciszewski, citat de https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-polski-ambasador-wywolal-burze-padly-slowa-o-wojnie-z-rosja,nId,6664830#crp_state=1

Cuvintele diplomatului au provocat multă confuzie. Duminică, ambasada Poloniei a fost nevoită să emită o declarație specială pe această temă.

În timpul interviului pentru LCI, Rosciszewski a explicat că Polonia încearcă să stea departe de conflictul armat, dar, în același timp, face totul pentru a ajuta Ucraina să se apere de agresiunea rusă.

Rosciszewski a explicat situația geopolitică generală. Dacă Ucraina se prăbușește sub presiunea agresorului, Rusia ar putea trage în conflict statele baltice și țările din Europa Centrală. În acest moment însă, ambasadorul polonez a rostit o propoziție care a stârnit un val de comentarii: Dacă Ucraina nu își apără independența, nu vom avea de ales decât să ne alăturăm conflictului.

Ambasada Poloniei, reacție

Duminică, Ambasada Poloniei a postat o reacție pe Twitter. În document se precizează că declarația ambasadorului este „interpretată de unele mass-media izolat de contextul în care a fost făcută”.

„Ascultarea cu atenție a întregii conversații arată clar că nu a existat nicio declarație despre participarea directă a Poloniei la conflict, ci doar un avertisment cu privire la consecințele înfrângerii Ucrainei: despre posibilitatea ca Rusia să atace sau să atragă în război următoarele țări din Europa Centrală - statele Baltice și Polonia", se mai arăta în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel