Ambasadorul Franței: Pleșu și ceilalți absenți greșesc
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Ambasadorul Franței, Philippe Gustin, invitat în studiourile RFI, a spus că "este mai atent" și nu vrea ca printr-o luare de poziție să facă "publicitate absenților", care prin definiție "greșesc întotdeauna". El a precizat că invitația pentru scriitorii români a venit din partea Franței. 

"Eu sunt mai atent şi am mai mult respect pentru interesul general pentru ca, printr-o luare de poziţie oarecare, să fac publicitate absenţilor. Prin definiţie, absenţii greşesc întotdeauna", a spus Philippe Gustin. El a subliniat "Reamintesc că invitaţia pentru aceşti autori a venit din partea Franţei. Deci cu atât mai rău pentru cei care au refuzat, iar eu nu vreau să le fac publicitate".

Protest cu măști

Pentru a continua "răzvrătirea" unor scriitori precum Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu sau Mircea Cărtărescu, mai mulţi tineri  purtau măşti cu chipul acestora la deschiderea Salonului. Ei au protestat și au denunţat noua conducere a Institutului Cultural Român. În cele din urmă, au fost evacuaţi, înainte de venirea preşedintelui François Hollande la standul României.

[caption id="attachment_297497" align="aligncenter" width="400"] Sursă foto: Revista22[/caption]

Ambasadorul Franței a spus că "E normal ca într-o democraţie să fie exprimate toate opiniile. Dar asta trebuie să se facă respectându-i pe ceilalţi şi mai ales respectându-i pe cei care reprezintă Statul". El a adăugat "Dar să nu stricăm ceea ce trebuie să fie un eveniment minunat pentru România, pentru relaţiile dintre România şi Franţa şi pentru imaginea României în Franţa", a insistat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel