Data actualizării:
Data publicării:

Ambasadoarea Suediei în România: Dosarul Schengen va fi pe agendă atunci când Austria își va schimba poziția / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Comisia Europeană
Sursă foto: Facebook Comisia Europeană
Therese Hydén, ambasadoarea Suediei în România, a spus când va avea loc un vot în Consiliul JAI privitor la aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de preluarea de către Suedia a președinției Consiliului Uniunii Europene, Therese Hydén, ambasadoarea în România, a spus când Suedia va propune un vot pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen:

„Suedia va continua să depună eforturi pentru a ajuta aceste două țări. Am preluat acest foarte important de la Cehia. Este o chestiune foarte importantă și trebuie să găsim o soluție. Colaborăm îndeaproape cu România pe această temă și cu toate părțile interesante.

Dosarul Schengen va fi pe agenda întâlnirilor atunci când sunt îndeplinite condițiile, adică atunci când Austria își va schimba poziția față de România și când lucrurile clare cu privire la România și Bulgaria“, a spus Therese Hydén, ambasadoarea Suediei în România.

Recent, și reprezentantul Suediei la Uniunea Europeană a spus că țara sa nu va iniția un vot pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, dacă nu va exista un acord cu Austria și Olanda (citește AICI).

Pe data de 8 decembrie 2022, la Consiliul JAI, Austria și Țările de Jos au refuzat accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Menționăm că autoritățile olandeze nu au fost împotriva României, dar faptul că votul pentru cele două țări a fost la pachet, au votat și împotriva României.

CITEȘTE ȘI     -    Rareș Bogdan, după ce cancelarul Austriei l-a invitat la concertul de Anul Nou pe președintele Bulgariei: Este exclus să intre în Schengen înaintea noastră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel