Ambasada SUA, reacţie la moartea regelui Mihai
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Hans Klemm
Hans Klemm
Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, a declarat miercuri, la Cluj, că Regele Mihai a fost un patriot curajos, care a făcut eforturi pentru a asigura o Românie liberă.

"Vreau să exprim condoleanțele mele și simpatia mea față de cei care l-au admirat pe Regele Mihai al României. În secolele care au trecut au fost multe acte de curaj ale multor români, dar, dacă ne uităm adânc la perioada anilor 1944-1947, cred ar fi fost fost greu să identific un alt român care a fost mai curajos, mai determinat și mai patriot decât Regele Mihai, pentru rolul pe care l-a avut în august 1944 și efortul său pentru a asigura o Românie liberă și să pună o graniță în calea consolidării comunismului după încheierea conflictelor din 1945. Nu aș putea spune că a fost un efort unic, dar, cu siguranță, contribuția sa la acel efort a fost exemplară și mulți au admirat această parte a istoriei", a spus Hans Klemm, citat de Agerpres.

De asemenea, ambasadorul SUA a ținut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, înainte de a participa la dezbaterea "Preparing for the 21st century threats".

Decanul Facultății de Studii Europene, Nicolae Păun, a propus, în deschiderea dezbaterii, un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, și toți cei peste 150 de participanți la dezbatere s-au ridicat în picioare și au păstrat tăcerea câteva secunde.

[citeste si]

Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai a găzduit, miercuri, dezbaterea "Preparing for the 21st century threats", organizată de Grupul de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL, think-tank de analiză în domeniul politicii internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel