Data actualizării:
Data publicării:

Ambasada Japoniei: Titlu onorific acordat unui român pentru experiența bogată în pregătirea preparatelor culinare japoneze

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Prin intermediul unui comunicat de presă, Ambasada Japoniei în România a anunțat faptul că Iulian Constantin, coproprietarul lanțului de restaurante cu specific japonez, Zen Sushi, a primit titlul de „Ambasador al bunăvoinței pentru promovarea gastronomiei japoneze" din partea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Pescuitului din Japonia. 

„Ambasada Japoniei în România are onoarea de a anunța faptul că, în luna decembrie 2023, Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Pescuitului din Japonia i-a acordat titlul de „Ambasador al bunăvoinței pentru promovarea gastronomiei japoneze” domnului Iulian CONSTANTIN, coproprietarul lanțului de restaurante cu specific japonez, Zen Sushi.

Domnul Iulian Constantin și-a început cariera în domeniul culinar într-un restaurant cu specific japonez din București în anul 2000, iar în 2009 a deschis primul restaurant Zen Sushi. În prezent, Zen Sushi a dezvoltat un lanț de șapte restaurante, șase în București și unul în Mamaia-Constanța, precum și un punct take away.  

Domnul Iulian Constantin a avut, de asemenea,  o contribuție majoră în organizarea competiției „Romania Sushi Cup”, a cărei primă ediție a avut loc în 2022.  

Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Pescuitului din Japonia a decis să-i confere acest titlu onorific, având în vedere experiența bogată pe care domnul Iulian Constantin o deține în pregătirea preparatelor culinare japoneze și dedicarea cu care și-a îmbunătățit constant abilitățile în domeniul gastronomiei japoneze, păstrând totodată autenticitatea japoneză. De asemenea, se așteaptă ca, de acum înainte, domnul Constantin să fie și mai activ în calitate de „Ambasador al bunăvoinței pentru promovarea gastronomiei japoneze”.

Reprezentanții presei care doresc să participe la ceremonie sunt rugați să să trimită următoare informații până miercuri, 14 februarie, la Ambasada Japoniei în România (email: [email protected]):

  1. Numele instituției media
  2. Numele participantului
  3. Informații de contact (număr de mobil)

*Vă rugăm să aduceți un act de identitate în ziua evenimentului.

Ora evenimentului: 14:45, joi, 15 februarie 2024

Locul evenimentului: Reședința Ambasadorului Japoniei, (Str. Rabat 20)", se arată în comunicatul de presă emis de Ambasada Japoniei în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel