Ambasada americană, atacată cu vopsea roșie
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ambasada americană a fost atacată în noaptea de duminică spre luni. 

Membri ai grupării anarhiste elene Rubicon au atacat în cursul nopţii de duminică spre luni cu sticle şi baloane umplute cu vopsea roşie ambasada americană la Atena, în ceea ce ei au numit o acţiune "contra imperialismului american" şi în semn de solidaritate cu Siria, transmite EFE.

Gruparea şi-a asumat atacul printr-un comunicat publicat pe un site antisistem, în care a subliniat rolul Statelor Unite în criza greacă prin intermediul Fondului Monetar Internaţional.

Potrivit presei locale, atacul s-a produs în jurul orei locale 3:30 (1:30 GMT) în zona de parcare a ambasadei, iar la puţin timp după aceea membrii grupării anarhiste au fugit de la locul faptei pe motociclete.

După incident, poliţia a condus la comisariat opt persoane pentru a le interoga.

Gruparea Rubicon nu e la primul act de acest fel 

Gruparea Rubicon a organizat şi în trecut proteste similare, în care a atacat cu vopsea şi a lansat manifeste sau a ocupat de o manieră simbolică ministere, ambasade, sedii de partide şi medii de comunicare.

În noiembrie, nouă membri ai aceleiaşi grupări au fost reţinuţi pentru ocuparea simbolică a ambasadei Argentinei la Atena cu scopul de a aduce un omagiu lui Santiago Maldonado, activist argentinian decedat în urmă cu peste un an, şi a cere solidaritate cu indigenii mapuche.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel