Amazon va deconta cheltuilele angajaților americani pentru servicii medicale, inclusiv avorturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ
Foto Ilustrativ
Amazon va deconta cheltuielile medicale ale personalului din SUA pentru o gamă largă de tratamente medicale care nu pun viața în pericol, în această categorie intrând inclusiv avorturile.

Un mesaj trimis personalului Amazon anunță că firma va plăti până la 4.000 de dolari pe an pentru decontarea cheltuielilor de călătorie în scop medical doar pentru tratamentele care nu sunt disponibile în apropiere, potrivit BBC.

Noile beneficii Amazon intră în vigoare retroactiv de la 1 ianuarie

Potrivit anunțului, raportat pentru prima dată de Reuters, noile beneficii se vor aplica tratamentelor care nu sunt disponibile pe o rază de 100 de mile (161 km) a locuinței unui angajat.

Un purtător de cuvânt al Amazon a confirmat extinderea beneficiilor și a spus că include, de asemenea, îngrijire bariatrică, oncologie, anomalii congenitale în termen de 24 de luni de la naștere, tratamente de sănătate mintală și servicii pentru abuzul de substanțe interzise.

Amazon este unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat din SUA, cu aproximativ 1,1 milioane de lucrători cu normă întreagă sau cu normă parțială. Acesta angajează oameni la nivel național, cei mai mulți lucrători fiind în California, Texas și statul Washington, unde se află și sediul său global.

Beneficiile vor fi disponibile pentru toți angajații înscriși în două planuri de sănătate diferite oferite de companie, inclusiv pentru cei care lucrează în birouri sau în depozite.

De asemenea, compania oferă până la 10.000 USD pentru probleme medicale urgente care pun viața în pericol.

Mai multe companii au anunțat că vor rambursa cheltuielile medicale pentru avort

Deși extinderea beneficiilor de către Amazon nu vizează în mod special să permită accesul la avorturi, aceasta vine într-un moment în care mai multe guverne de stat republicane au adoptat legi care restricționează accesul la avort în jurisdicțiile lor.

În Texas, care are una dintre cele mai stricte legi din țară în ceea ce privește avortul și interzice procedura după șase săptămâni de sarcină, un studiu recent a constatat că aproximativ 1.400 de texani călătoreau în afara statului pentru avorturi lunar.

Companii precum Yelp și Citigroup au declarat recent că vor rambursa angajaților care călătoresc pentru a evita restricțiile locale privind avortul.

Citigroup a spus că politica este ”ca răspuns la schimbările aduse legilor privind sănătatea reproductivă din anumite state”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel