Amazon: Două demisii în doar 48 de ore. Dave Clark, super managerul responsabil de divizia de consumatori demisionează și el
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Anunțul marchează a doua demisie de profil înalt în 48 de ore din sectorul tehnologic. Cu o zi înainte, Sheryl Sandberg și-a anunțat demisia din postul ei de director de operațiuni al Facebook.

Demisia lui Dave Clark, super managerul responsabil de divizia de consumatori, i-a luat pe toți prin surprindere. Un rămas bun după 23 de ani care coincide cu încetinirea creșterii activităților cruciale de e-commerce ale companiei, potrivit Rainews.

 „Ultimii câțiva ani au fost cei mai dificili și mai imprevizibili din istoria diviziei de consumatori și îi sunt deosebit de recunoscător lui Dave pentru conducerea sa”, spune CEO-ul Amazon, Andy Jassy.

Operațiunile logistice ale companiei Amazon, care erau sub supravegherea lui Clark, au fost puse la grea încercare în timpul pandemiei, forțând gigantul vânzărilor online să-și extindă rețeaua pentru a accelera livrările.

Odată cu sfârșitul blocajelor, însă, Amazon s-a trezit cu prea mult spațiu și prea multe depozite și acum, conform zvonurilor raportate de Wall Street Journal.

Demisia sa care va fi efectivă de  la 1 iulie, vine la mai puțin de un an după ce Jassy a preluat conducerea Amazon de la Jeff Bezos, care a decis să se dedice companiei Bleu Origin.

Datele pentru primul trimestru din 2022 marchează cu 3,8 miliarde de dolari mai puțin.  Directorul general, Andy Jassy: „Pandemia și războiul ulterior din Ucraina au adus o creștere de cheltuieli și provocări neobișnuite”

 Tradus: o pierdere de aproape 4 miliarde de dolari în primul trimestru din 2022. Este prima dată când se întâmplă acest lucru din 2015. O pierdere care vine după marile rezultate din 2020, an în care gigantul american înregistrase un record de creștere față de precedentele. 

În timp ce fluxul de numerar operațional al Amazon a scăzut la 39,3 miliarde de dolari – comparativ cu 67,2 miliarde de dolari din anul precedent – vânzările nete conduse de divizia de cloud computing a companiei, Amazon Web Services, dimpotrivă, au crescut cu 7%.

Directorul general Andy Jassy a adăugat că Amazon se confruntă cu costuri în creștere cu „presiuni inflaționiste pe lanțul de aprovizionare continuu”. 

Pentru trimestrul curent, Amazon se așteaptă la venituri din exploatare între o pierdere de 1 miliard de dolari și un profit de 3 miliarde de dolari, față de 7,7 miliarde de dolari pentru aceeași perioadă din 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel