Amazon anunță încă o rundă de concedieri. Sunt vizaţi alţi 9.000 de angajați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro: Pexels
Fotografie de la cottonbro: Pexels
Încă 9000 de oameni vor fi disponibilizaţi la gigantul Amazon.

Amazon concediază încă 9.000 de angajați, care se adaugă celor 18.000 de disponibilizări anunțate în ianuarie, în condițiile în care scăderea cheltuielilor de consum forțează gigantul de comerț electronic și cloud computing să se restrângă, scrie Financial Times. Noile  reduceri de personal vor avea loc la unitatea de cloud computing a companiei, Amazon Web Services, la platforma de streaming de jocuri video Twitch, precum și la departamentele de resurse umane și de publicitate.

Compania are peste 1,5 milioane de angajați în întreaga lume, în special lucrători din depozite și de la birouri. Reducerile recente de locuri de muncă ale Amazon au vizat roluri corporative mai bine plătite, într-un efort de remodelare a operațiunilor de back-office.

Măsura vine după ce, în ultimele luni, compania cu sediul în Seattle a pus în pauză construcția unui nou sediu în Virginia, a renunțat la lansarea de noi magazine fizice de produse alimentare și a închis depozite în Marea Britanie. Ratele mai mari ale dobânzilor și scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor au forțat companiile din domeniul tehnologiei să reducă cheltuielile, cu aproape 140.000 de disponibilizări din partea grupurilor din domeniul tehnologiei în 2023, comparativ cu 161.000 în întregul an 2022, potrivit Layoffs.fyi, un site care urmărește disponibilizările din acest sector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel