”Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ
Un urs a agonizat ore în șir pe o șosea rece, cu multă nepăsare în jur, după ce a fost lovit de o mașină. A produs multă durere în sufletele multor oameni. În același timp, omul care a dat cu mașina peste urs nu a făcut-o intenționat și are șase copii, stă pe deal și acum nu mai are nici mașină, pentru că nici pe el, cum nici pe urs, nu l-a ajutat nimeni, doar câțiva oameni inimoși, cu niște bani. 

”Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă. Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără mașina de care au nevoie în fiecare zi. Au șase copii pe care trebuie să-i plimbe de colo-colo.

O fetiță de doi ani era în mașină când a fost accidentul. A făcut atac de panică, dar s-a liniștit, acum aleargă chicotind prin curte. Doar noaptea se mai trezește țipând că ursul... ursul.

Iar ursul chiar vine noaptea! Locuiesc pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte. Îți dai seama că-i aproape după cum latră câinii.

Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica. Cică înainte nu erau urși, dar i-a adus cineva cu duba, așa crede lumea.

Aici pe deal nu e habitat bun, nu găsesc de mâncare, nici loc de hibernat n-au, toată iarna coboară în sat după hrană și-i terorizează pe oameni.

Nu te-ajută nimeni în țara asta, se plânge domnu' Ferenț, un urs de om. În timp de vorbim îi sună telefonul – un prieten din Ungaria a văzut știrile și a strâns niște forinți pentru el, măcar atât.

Povestește că mai demult s-a întâlnit cu un om desfigurat de urs, tot pe lângă Praid. Rămăsese fără o mână și cu fața reconstruită cât de cât. L-a întrebat atunci – ce e în sufletul lui? Îmi redă răspunsul cu ochii bulbucați:

– Văd numai ursul.” a scris Vlad Ursulean pe Facebook, unde a postat și o fotografie cu bărbatul și cu mașina sau fosta sa mașină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel